Menu

Articol

În această noapte trecem la ora de iarnă

 În această noapte vom da ceasul cu o oră înapoi. Astfel, se face trecerea la ora de iarnă, când ora 4.00 devine ora 3.00, astfel vom dormi o oră în plus. Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Dincolo de efecte economice majore, trecerea la ora de iarnă aduce cu sine efecte asupra organismului. Potrivit avertizărilor specialiștilor în domeniu, această schimbare ne face mai irascibili și poate determina insomnii și stres. Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de o săptămână pentru a se obișnui cu schimbarea.

Pentru că mulți au contestat eficiența acestor schimbări, Comisia Europeană a propus ca statele membre să renunțe la această metodă și de a-și alege singuri dacă vor să rămână la ora de iarnă sau la ora de vară.Conform acestei propuneri, ultima schimbare ar avea loc pe 31 martie 2019 și până în aprilie, fiecare teritoriu să își comunice decizia. Totuși, cei care au ales ora de vară și vor să revină la ora de iarnă, au timp să se răzgândească până în 27 octombrie 2019.

Powered by Jasper Roberts - Blog