Menu

Articol

În pragul sezonului estival, staţiunea Băile Herculane renaşte precum pasărea Phoenix

Era Iosif Armaş, poate cea mai neagră din istoria milenară a staţiunii de pe Valea Cernei, devine istorie cu fiecare zi ce trece, deşi urmele nepăsării şi distrugerii provocate de o privatizare cu dedicaţie sunt încă vizibile. Fapt îmbucurător, au apărut investitori dispuşi să schimbe faţa staţiunii considerată cândva perla Europei, iar acest lucru se va vedea în acest an, începând cu Rusaliile.

Primarul oraşului Băile Herculane, Cristian Miclău, spune că turiştii vor avea parte în sezonul estival de câteva surprize dintre cele mai plăcute. În primul rând, este vorba de redeschiderea Grand Hotel Minerva Resort and Spa, de patru stele. O investiţie de 7 milioane de euro a acţionarului de la Solarex, cu 200 de camere, două restaurante de 500 de locuri,  un centru spa și bază de tratament.

Pavilionul 12 se află şi el pe lista noutăţilor. Construit după 1875, hotelul face parte din categoria monumentelor istorice. Are două etaje şi subsol şi este o construcţie care surprinde prin simplitate.

Cel de-al treilea obiectiv este restaurantul Cazino, aflat în curs de renovare pe cheltuiala unui investitor din Cluj Napoca. Imobilul, construit  în stil baroc austriac între 1862-1864, cuprinde sala de spectacole, restaurantul şi bazarul cu 14 bolţi. Monument istoric, Cazinoul este una dintre clădirile cele mai reprezentative din Băile Herculane.

Mai trebuie spus că în această primăvară s-a deschis Pensiunea Dimistrios, de 4 stele, aflată la coada lacului Cerna.

Powered by Jasper Roberts - Blog