Menu

Articol

Întrebare fără răspuns: pleacă sau nu Delphi Packard din Moldova Nouă?

La Moldova Nouă circulă zvonuri referitoare la plecarea iminentă a celor de la Delphi Packard SRL, plecare ce ar avea consecinţă catastrofală, peste 500 de oameni urmând să-şi piardă locurile de muncă.

Potrivit surselor noastre, o parte dintre angajaţii fabricii de componente auto electrice şi electronice a fost chemată joi în fabrică, prilej cu care muncitorii au aflat că aceasta îşi va închide activitatea la Moldova Nouă, iar ei, dacă vor dori, vor fi relocaţi la alte puncte de lucru din România: Ineu, Arad, Sânnicolau Mare sau din Serbia şi Ucraina. Din câte se pare, măsura de închidere a fabricii din Moldova Nouă este urgentă, lunea viitoare fiind aşteptate TIR-urile pentru transportul utilajelor.

Sunt informaţii neoficiale, obţinute de la angajaţi, întrucât, cu toată strădania noastră, nu am reuşit să vorbim cu nimeni din conducerea fabricii. Am fost, însă, asiguraţi de o persoană din board-ul companiei de la Bucureşti că vom primi informaţia care ne interesează „în cel mai scurt timp”. Am aşteptat toată ziua de ieri un raspuns la întrebările noastre, dar în zadar.

Reamintim că Delphi Packard a fost unul dintre cei mai mari investitori străini care au ajuns în ultimii ani în Caraş-Severin, unde a creat la un moment dat aproape 2.500 de locuri de muncă la Moldova Nouă. Situaţii de genul celei de acum s-au întâlnit şi la alte fabrici din ţară. De data aceasta, se pare că acţionariatul din Marea Britanie este hotărât să-şi mute o parte din afacere în Ucraina şi chiar Republica Moldova, din cauza creşterii salariului minim pe economie. (Foto: autoevolution.com)

Powered by Jasper Roberts - Blog