Menu

Articol

Învăţământul dual prinde cheag la Reşiţa

În sala de şedinţe a Primăriei Reşiţa au fost semnate luni contractelor-cadru de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual în anul şcolar 2018/2019. Au fost prezenţi reprezentanţii administraţiei publice locale – primarul Ioan Popa şi viceprimarul Gabriel Duruţ, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, prin şcolile implicate, şi ai agenţilor economici care susţin proiectul şcolii duale.

Fapt îmbucurător, dacă în prezent frecventează această formă de învăţământ un număr 130 de elevi, în anul şcolar viitor vor fi alocate 207 locuri, un lucru remarcabil pentru acest început de proiect. „De la 130 de locuri, suntem în urcare şi acest lucru este foarte bine pentru noi toţi. Susţin această formă de învăţământ dual, una care ajută, din punct de vedere financiar, în primul rând elevul, apoi agenţii economici care vor avea posibilitatea să recruteze la sfârşitul şcolii meseriaşi bine pregătiţi. Pe viitor ne gândim să extindem aria selecţiei în tot judeţul şi, de ce nu, în Moldova de peste Prut şi în Republica Serbia”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Reamintim că, elevii primesc cazare gratuită, la internatele colilor, trei mese pe zi şi 2 milioane lei/lună, de la agenţii economici, parteneri în acest proiect. 

Powered by Jasper Roberts - Blog