Menu

Articol

3 Comentarii

Ioan Popa vrea să dărâme coteţele chiriaşilor de pe terenurile Primăriei Reşiţa

Autor: 

În aceste zile angajaţii Primăriei Reşiţa cutreieră grădinile din Reşiţa şi din jurul municipiului, pentru a identifica terenurile, a prelungi, sau nu, contractele chiriaşilor şi a-i soma să-şi demoleze construcţiile ilegale. În caz contrar, aceştia vor trebui să plătească amenzi de mii de lei. Dorel Ianoşi, directorul Serviciului Public - Direcţia Administrării Domeniului Public şi Privat al Primăriei Reşiţa, a declarat că operaţiunea de verificare şi actualizare a contractelor se va încheia în această lună.

Legat de subiect, primarul Reşiţei Ioan Popa a spus, recent, că este inadmisibil faptul că în mijlocul cartierului Moroasa sunt amenajate puzderie de coteţe şi şoproane ilegale. Pe lângă că sunt ilegale, acestea strică imaginea cartierului şi ocupă un teren cu potenţial edilitar important. Dar, nici grădinile din jurul Reşiţei nu trebuie neglijate, pentru că şi acolo s-au amenajat multe construcţii ilegale.

Chiriaşii susţin că efectele ar fi grave!

Acţiunea Primăriei i-a alertat pe chiriaşii de pe aceste terenuri, care au venit în grup la şedinţa trecută a Consiliului Local, exprimându-şi îngrijorarea că: „Dărâmarea construcţiilor din grădini va crea multe probleme sociale. În aceste grădini locuiesc bătrâni cu venituri mici, care, altfel nu au unde să locuiască”, au spus ei, prezentând şi un caz cu doi astfel de vârstnici, soţ şi soţie. Pe de altă parte, chiriaşii mai spun că dărâmarea coteţelor ar afecta câinii pe care chiriaşii i-au adoptat, aceştia urmând să fie nevoiţi să lase haite de câini în libertate, sporind, astfel, numărul câinilor vagabonzi.

Consilierul local Hadrian Popescu le-a explicat chiriaşilor că nu primarul Popa vrea să dărâme construcţiile, ci este o prevedere legală căreia nici Primăria, nici chiriaşii nu i se pot opune. Legea e lege! Însă, Hadrian Popescu a precizat că nu se va opera cu buldozerele, ci se va analiza fiecare caz, iar acolo unde se constată că, într-adevăr este un caz social, pentru acesta se vor lua măsurile de protecţie socială legale.  

Comentarii

dle hadrian popescu, dar care este motivul acestei actiuni aiurite? te deranjeaza ca sint unii oameni gospodari ce isi mai asigura cite ceva de ale gurii pe acolo, si mai muncesc cite un pic pe la gradinile lor? de ce sinteti capsomani si nu puteti gindi decit pt voi? ce sa faca ,mai baiatule , pensionarii, sa stea pe banca la o bere, sau printr un parc ,la sah sau table? in loc sa ginditi daca vreti, sa le faceti voi niste casute la terenurile alea, vreo afacere ceva, ? sinteti niste idioti. peste tot sint din astea ,iar voi, gindire comunisto mafiota, vreti sa distrugeti tot. dar faceti ceva constructiv si voi, ca nu toata lumea are banii vostri. mai sint si pensionari prin resita asta, nu e toata lumea tinara. ce imagine mai strica cineva, ca si asa, avem vreo una? prin centrul orasului e vraiste iar voi bateti cimpii ,pe dealuri si gradini?aiureli si prostii.

Sper ca este valabil si pentru cotetele din spatele blocurilor.Pe strada Fagarasului in spatele blocurilor sunt cotete improvizate din resturi materiale, inclusiv afumatoare care functioneaza pe toata perioada de iarna.Ar fi f. bine sa luati masuri in acest sens.

Buna, pe str. Fagarasului nr.2, langa acel service( langa tomberoanele de gunoi ), tot vine o persoana anume si amenajeaza locuri si tot da de mancare la pisici...deja fac si pui..problema este ca s-a u urcat pe masina si au zgariat toata capota, ieri iar le-am vazut.....sa se faca ceva cu acele pisici...multumesc frumos !!!!!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog