Menu

Articol

Ioan Popa vrea să dărâme coteţele chiriaşilor de pe terenurile Primăriei Reşiţa

Autor: 

În aceste zile angajaţii Primăriei Reşiţa cutreieră grădinile din Reşiţa şi din jurul municipiului, pentru a identifica terenurile, a prelungi, sau nu, contractele chiriaşilor şi a-i soma să-şi demoleze construcţiile ilegale. În caz contrar, aceştia vor trebui să plătească amenzi de mii de lei. Dorel Ianoşi, directorul Serviciului Public - Direcţia Administrării Domeniului Public şi Privat al Primăriei Reşiţa, a declarat că operaţiunea de verificare şi actualizare a contractelor se va încheia în această lună.

Legat de subiect, primarul Reşiţei Ioan Popa a spus, recent, că este inadmisibil faptul că în mijlocul cartierului Moroasa sunt amenajate puzderie de coteţe şi şoproane ilegale. Pe lângă că sunt ilegale, acestea strică imaginea cartierului şi ocupă un teren cu potenţial edilitar important. Dar, nici grădinile din jurul Reşiţei nu trebuie neglijate, pentru că şi acolo s-au amenajat multe construcţii ilegale.

Chiriaşii susţin că efectele ar fi grave!

Acţiunea Primăriei i-a alertat pe chiriaşii de pe aceste terenuri, care au venit în grup la şedinţa trecută a Consiliului Local, exprimându-şi îngrijorarea că: „Dărâmarea construcţiilor din grădini va crea multe probleme sociale. În aceste grădini locuiesc bătrâni cu venituri mici, care, altfel nu au unde să locuiască”, au spus ei, prezentând şi un caz cu doi astfel de vârstnici, soţ şi soţie. Pe de altă parte, chiriaşii mai spun că dărâmarea coteţelor ar afecta câinii pe care chiriaşii i-au adoptat, aceştia urmând să fie nevoiţi să lase haite de câini în libertate, sporind, astfel, numărul câinilor vagabonzi.

Consilierul local Hadrian Popescu le-a explicat chiriaşilor că nu primarul Popa vrea să dărâme construcţiile, ci este o prevedere legală căreia nici Primăria, nici chiriaşii nu i se pot opune. Legea e lege! Însă, Hadrian Popescu a precizat că nu se va opera cu buldozerele, ci se va analiza fiecare caz, iar acolo unde se constată că, într-adevăr este un caz social, pentru acesta se vor lua măsurile de protecţie socială legale.  

Powered by Jasper Roberts - Blog