Menu

Articol

La Caransebeş, o felie din tortul bugetului – pentru investiţii

Autor: 

Ca urmare a „revoluţiei fiscale”, bugetele mai tuturor localităţilor din ţară au suferit ajustări majore, aceasta făcând ca şi cel al municipiului Caransebeş să fie, anul acesta, mai mic cu 1,5 milioane de euro decât cel din 2017.

Bugetul de investiţii de anul trecut a fost de aproximativ un milion de euro. Anul acesta, bugetul total este cu un milion şi jumătate de euro mai mic faţă de anul trecut, dar, cu toate acestea, investiţiile vor primi o parte din sumă, după cum a declarat primarul Felix Borcean.

„Mai mult decât atât, ne gândim serios să accesăm un credit, pentru că anul acesta dorim să demarăm proiectul de introducere a reţelelor de gaz în cartierele Teiuş, Valea Cenchii şi Gară. Discuţiile cu reprezentanţii celor care se vor ocupa de această investiţie au început deja. De asemenea, dorim să mai amenajăm câteva locuri de joacă şi, bineînţeles, să finalizăm investiţiile începute anul trecut, dar mai avem şi alte proiecte privind amenajarea şi înfrumuseţarea oraşului”, a mai spus Felix Borcean.

Asfaltarea străzilor se va face parţial din bani de la bugetul local, şi parţial din creditul pe care îl va lua administraţia locală. „Sunt în proiect aproximativ 13 kilometri dintr-o tramă stradală de 70 de kilometri, cât are oraşul, din care 6,5 kilometri vor fi modernizaţi, iar restul de 6,5 – reparaţi. Pe lângă aceste tronsoane, cred şi sper cu tărie că vor fi finalizate şi tronsoanele de drum pe care în momentul de faţă execută lucrări Hidroconstrucţia. Lumea e nemulţumită şi nerăbdătoare, există acel tronson din Ţarinei care nu este asfaltat, dar condiţiile meteo nu permit această operaţiune în momentul acesta, însă, cu siguranţă, când vremea o va permite, aceste lucrări vor demara şi se vor finaliza până la vară”, a adăugat Felix Borcean.

Powered by Jasper Roberts - Blog