Menu

Articol

La mulţi ani, pensionarilor din Oţelu Roşu! Revelionul pensionarilor, mai tare ca revelionul dintre ani!

Autor: 

Aproximativ 900 de pensionari au participat aseară şi în această noapte la „Revelionul pensionarilor”, din Oţelu Roşu, eveniment aflat la cea de-a patra ediţie, organizat de Primăria oraşului. Sărbătoarea s-a desfăşurat într-o sală de sport, iar ringul de dans, întins pe o treime din spaţiu, a fost mereu populat, de la orele serii, până noaptea târziu, dovedind că pensionarii din Oţelu Roşu beneficiază de o vitalitate deosebită. Aceasta ne determină să spunem că, de-acum, celebra afirmaţie poetică, „Sunt greu bătrânii de pornit / Dar de-i porneşti sunt greu de-oprit!” a fost parţial contrazisă, în sensul că la Oţelu Roşu vârstnicii s-au aprins uşor la scânteia muzicii, dar, au fost greu de oprit! S-au dansat hore, sârbe, jocuri de doi, precum şi valsuri şi tangouri. Muzica a fost asigurată de solistul Lucian Lădariu şi formaţia sa de instrumentişti. La fel ca şi la ediţiile precedente, publicul a putut asista la un spectacol de dansuri populare, prezentat de Ansamblul „Iedera”, al Casei de Cultură din Oţelu Roşu.

„Iată, la Oţelu Roşu, „Revelionul pensionarilor” a devenit deja tradiţie, fiind al patrulea an consecutiv de când organizăm acest eveniment. Mă bucur că au venit în număr aşa de mare. La mulţi ani pensionarilor din Oţelu Roşu, la mulţi ani familiilor pensionarilor! Ei au construit acest oraş, ei şi familiile lor îi vor croi drumul mai departe! Le transmit din suflet, la mulţi ani şi multă, multă, sănătate!”, a spus primarul oraşului Luca Mălăiescu.

Meniul Revelionului a fost alcătuit din saleuri, ciorbă, sarmale, friptură, cafea, ţuică şi vin, băuturi răcoritoare. A fost organizată şi o tombolă cu premii în diferite obiecte de uz casnic.

„La Revelionul pensionarilor ne simţim mai bine...”

Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Oţelu Roşu, o asociaţie cu aproximativ 2500 de membri, Iosif Kiss, ne-a declarat:

„Mă bucur de această iniţiativă a Primăriei, care organizează Revelionul gratuit pentru pensionari. Şi eu şi colegii mei aşteptăm cu bucurie, de fiecare dată, acest Revelion, la care ne simţim chiar mai bine decât la cel sărbătorit la cumpăna dintre ani. Aici suntem toţi prieteni, suntem foşti colegi de muncă, ne distrăm şi depănăm amintiri. Avem pensionari foarte activi la Oţelu Roşu, cei mai mulţi participând şi la acţiunile desfăşurate de-a lungul anului, la Clubul Pensionarilor”.

La sărbătoare au participat şi viceprimarul oraşului, Dragoş Enache, şi consilieri locali, iar invitat de onoare a fost deputatul de Caraş-Severin, Luminiţa Jivan. 

Powered by Jasper Roberts - Blog