Menu

Articol

Liceenii reşiţeni dezbat viitoarele alegeri europarlamentare

Cea de a patra acţiune a proiectului desfăşurat de Colegiul Naţional „Traian Lalescu”, va avea loc marți, 27 februarie 2018, la ora 13.00, în sala amfiteatru a școlii și constă într-o serie de dezbateri academice demonstrative pe teme europene. Tema, ,,Liceenii dezbat pentru Europa”, va reuni trei echipe de elevi de la Colegiul Național ,,Diaconovici-Tietz" Reșița, Colegiul Național ,,Mircea Eliade" Reșița și Liceul Teoretic ,,Traian Vuia" Reșița.

Încă de la prima activitate, echipa de implementare și-a propus ca în cadrul programului educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European” să informeze elevii cu privire la modul de funcționare a Uniunii Europene, atât în termeni teoretici, cât și în viața de zi cu zi. Liceenii vor avea ocazia să dezbată o temă de actualitate, votul, ca o conștientizare a puterii de a lua decizii și a cetățeniei active, dar și a faptului că în anul 2019 vor avea loc alegerile europarlamentare.

Reprezentanţii Colegiului Naţional „Traian Lalescu” spun că activitatea oferă în egală măsură șansa elevilor de a se familiariza cu asumarea rolului de guvern și opoziție, de pro și contra asupra unui aspect comun, dar și a parteneriatului între liceele orașului nostru. Este ocazia perfectă de a învăța abordarea unei probleme din mai multe unghiuri și perspective, având în vedere cel mai important element, influența pozitivă asupra societății democratice. Echipa de proiect e formată din cinci ambasadori seniori, Otilia Bejan, Loredana Gașpar, Anca Badea, Mihaela Lungu, Camelia Maria Radovan și 15 liceeni- ambasadori juniori.

Powered by Jasper Roberts - Blog