Menu

Articol

Luminiţa Jivan îi interpelează pe miniştrii energiei şi economiei, cerând gaz pentru Oraviţa!

Deputatul PSD de Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, la sfârşitul lunii aprilie, a făcut o interpelare în scris, adresată Ministrului Energiei, Anton Anton, precum şi Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, prin care solicită găsirea de soluţii pentru alimentarea cu gaz a oraşului Oraviţa, precum şi a celorlalte localităţi din Valea Caraşului. Luminiţa Jivan îşi susţine interpelarea prin avantajele economice, de confort şi civilizaţie, dar şi de mediu, de care ar beneficia o populaţie de aproape 10.000 de pesoane din Oraviţa şi Valea Caraşului, dacă zona ar fi alimentată cu gaz metan.

Interpelare

Precizări cu privire la proiectul de gaz aferent orașului Oravița, jud. Caraș-Severin

Adresată domnului Anon Anton, Ministru al Energiei

De către doamna deputat Jivan Luminiţa Maria

„Așa cum am promis, voi continua să sprijin și să inițiez orice demers este necesar pentru dezvoltarea tuturor zonelor, comunitaților județului Caraș-Severin.

Am adresat ministrului Energiei, domnul Anton Anton, Interpelarea nr. 1576B/03-05-2018, solicitând lămuriri și implicare, găsirea unor soluții în ceea ce privește alimentarea cu gaz a orașului Oravița si a celorlalte UAT-uri din Valea Carașului. Voi sustine mereu inițiativele alesilor nostri locali, împreuna cu care, în echipă, ne vom mobiliza pentru ca posibilele investiții, dorințele cetățenilor pe care-i reprezentăm, să devină realitate.

Consider ca prioritare : îmbunătățirea stării infrastructurii rutiere la nivel județean, reabilitarea sistemului de termoficare, alimentarea cu gaz metan a tuturor localităților, atragerea investitorilor, investițiilor și implicit dezvoltarea turismului, asigurarea condițiilor de confort și civilizație pentru cetățeni , investitori, turiști. Alimentarea cu gaz pe această rută ar reduce semnificativ tăierea ilegală de lemne, reducerea poluării, stoparea degradării construcțiilor expuse din cauza lipsei coșurilor de evacuare a fumului, îmbunătățirea aspectului estetic.

Dincolo de numărul ridicat al beneficiarilor direcți ai acestei investiții, peste 9541 de locuitori din toate localitățile vizate, respectiv comunele Lupac, Goruia, Ticvaniu Mare, Grădinari și Ciclova Română, orașul Oravița și trei localități aparținătoare, Răchitova, Broșteni și Ciclova Montană, printre alți avantajați se află și numărul mare de investitori care și-ar reîndrepta atenția spre oraș, dar și turiștii atrași de frumusețea zonei și de valorile culturale incontestabile ale “orașului premierelor”.

Vom continua să facem toate demersurile pentru ca eforturile noastre să se transpună în practică, respectiv alimentarea cu gaz pe ruta Reșița-Oravița să contribuie efectiv la dezvoltarea zonei”.

Menţionez că solicit răspuns în scris

Deputat Jivan Luminiţa Maria

Aşa cum am pecizat, aceeaşi interpelare a fost adresată şi Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Powered by Jasper Roberts - Blog