Menu

Articol

Mihai Eminescu a fost evocat la Apateu, în Ungaria

Autor: 

În ziua de 14 iunie 2018, a avut loc comemorarea poetului Mihai Eminescu, manifestare culturală desfășurată la Parohia Ortodoxă Română din Apateu (Körösszegapáti), aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), manifestare la care a participat şi Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula.

Programul a cuprins o slujbă de pomenire pentru poet, săvârșită în biserică de Preasfințitul Episcop Siluan, împreună cu un sobor de preoți, cuvântări adresate în cinstea și memoria poetului național, și un program artistic, cu versuri și cântece din Eminescu, oferit de un grup de 17 elevi de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, sub îndrumarea învățătoarei Lavinia Sabău.

Circa o sută de persoane au onorat manifestarea dedicată poetului Mihai Eminescu la Apateu. Preotul Origen Sabău a adus mulțumire tuturor participanților și celor care l-au sprijinit în organizarea acestei manifestări. De asemenea, au fost depuse coroane de flori, la bustul din bronz al poetului Mihai Eminescu, amplasat în curtea parohiei începând din anul 2000 și realizat cu sprijinul Universității din Oradea. Evenimentul, ajuns la cea de a XVIII-a ediție, s-a încheiat cu o agapă frățească, oferită de parohie, cu sprijinul financiar al Centrului de Documentare și Informare al AȚRU și al Autoguvernării Românești Locale din Apateu.

Powered by Jasper Roberts - Blog