Menu

Articol

Ministrul Energiei, Toma Petcu, la Reşiţa: Nici vorbă de naţionalizarea UCMR, se caută alte soluţii!

Ministrul energiei, Toma Petcu, a fost astăzi la Reşiţa cu scopul ţintit de a căuta soluţii şi de a face un prim pas pentru salvarea UCM Reşiţa, un brand al judeţului Caraş-Severin şi al ţării. După discuţiile avute astăzi cu conducerea uzinei, dar şi după analiza anterioară de la minister şi discuţiile cu reprezentanţii Hidroelectrica şi Hidroserv, a rezultat interdependenţa dintre cele două companii şi UCM Reşiţa. Astfel că, pentru buna funcţionare a sistemului energetic e nevoie de toate trei. Deci, au fost punctate toate contractele de mentenanţă pe care UCM Reşiţa le are cu Hiroelectrica, direct sau împreună cu Hidroserv.

Există şanse de revitalizare

Ca soluţii concrete, s-au fixat termene şi un calendar clar de derulare a acestor contracte, a spus ministrul Toma Petcu. Şanse de revitalizare există şi UCM Reşiţa ar putea câştiga şi alte contracte, urmând, astfel, ca uzina să fie încărcată cu activitate, să-şi acopere cheltuielile, să facă profit şi să fie salvată. Pentru rezolvarea problemelor în amănunt, săptămâna viitoare mai vine la Reşiţa o echipă de specialişti de la Ministerul Energiei.

UCM Reşiţa rămâne privată, naţionalizarea nu este posibilă

În ceea ce priveşte transformarea datoriilor UCM Reşiţa către stat în acţiuni, care să fie preluate de stat, uzina urmând, astfel, să treacă în proprietatea statului, adică, să se realizeze o formă de naţionalizare a uzinei, soluţie vehiculată timp de mai mulţi ani de către guvernele anterioare, ministrul Toma Petcu a spus că, nici vorbă!

„Ştiţi şi dumneavoastră, aceste naţionalizări în cadrul unui stat membru al Uniunii Europene nu sunt posibile. (…) Convertirea creanţelor în acţiuni e o procedură care n-a reuşit nicărieri”, a precizat ministrul energiei Toma Petcu.

Conferinţa de presă a ministrului energiei a fost organizată la sediul ALDE Caraş-Severin, la solicitarea preşedintelui judeţean ALDE, Ionela Kovacs, care a insistat la Ministerul Energiei ca UCM Reşiţa să fie salvată. La conferinţa de presă au participat şi deputatul ALDE de Timiş, Marian Cucşa (originar din Oraviţa), şi primarul comunei Ciclova Română, membru ALDE, Gheorghe Percea..  

Powered by Jasper Roberts - Blog