Menu

Articol

Miracolul violet cu puteri născătoare, la Caraşova! De veghe în lanul de lavandă!

Doi tineri din Caraşova, judeţul Caraş-Severin, şi-au pus priceperea şi imaginaţia la treabă, înfiinţând o cultură de lavandă pe un teren din comuna situată la ieşirea din Cheile Caraşului. Lavanda o adună în bucheţele sau în săculeţi cu plante uscate, dar atât de viu şi delicat parfumate. Însă nu este destul să munceşti şi să produci, mai trebuie să atragi atenţia, să-i bucuri pe potenţialii clienţi, să fii generos, pentru ca generozitatea ta să se întoarcă în afacere, şi-au spus tinerii antreprenori!

Astfel, tinerii caraşoveni au organizat pentru prima oară în Caraş-Severin, „Zilele Porţilor Deschise în Lanul de Lavandă”, invitând oamenii să viziteze lanul înflorit, să se bucure de parfumul natural al florilor, să facă şedinţe foto în lanul cu lavandă.

Vânătorii de poze romantice

E lucru ştiut că în lanurile cu rapiţă galbenă, cu maci roşii, precum şi cu lavandă violet, fotografilor li se deschide în mod natural instinctul de „a vâna” fotografii romantice. Evenimentul parfumat, cu numele „Porţile Deschise din Lanul de Lavandă”, s-a desfăşurat ieri, 8 iunie, şi astăzi, sâmbătă, 9 iunie, pe o colină de lângă Caraşova.

Perechea de tineri, Gordana Miloia şi Ivan Haţegan, au făcut invitaţia pe internet şi lumea a şi sosit. Cei mai mulţi dintre vizitatori s-au plimbat printre flori, încărcându-se cu energie violet, dar, foarte mulţi au făcut şedinţe foto, mai profesioniste, mai de amatori. Desigur, la plecare, aproape fiecare a cumpărat o mostră cât de mică din miracolul violet, cu efect regenerator, tonic, calmant şi relaxant, un bucheţel de lavandă.

Porţile Iubirii s-au deschis şi s-a născut un băieţel!

Din fericire, astăzi, gazdele, Gordana şi Ivan, nu au putut să-şi întâmpine vizitatorii. Nu pentru că a plouat, nu pentru că a fost finala de tenis feminin de la Roland Garros! În ciuda ploii, au fost, totuşi, câteva zeci de vizitatori. De ce zicem că din fericire gazdele nu au putut să-şi întâmpine vizitatorii!? Datorită faptului că, astăzi, Gordana a născut un băieţel! Astfel, putem zice, de ce nu(?), că de Ziua a Doua a Porţilor Deschise din Lanul de Lavandă, porţile iubirii s-au deschis şi, sub semnul sărbătorii lavandei, s-a născut o nouă viaţă!

Mare e puterea lavandei, doamne!

Astfel, la Caraşova s-a desfăşurat prima ediţie a sărbătorii lavandei. Cu fotografi profesionişti, cu fotografi amatori, cu fete drăguţe, pitulate în lanul de lavandă, cu perechi de îndrăgostiţi, care s-au întâlnit pentru o poză pe feisbuc sau pe instagram, cu valuri de ploi torenţiale, cu parfum de romantism şi cu sărbătoarea naşterii unui copil.

Powered by Jasper Roberts - Blog