Menu

Articol

0 Comentariu

Mirel Pascu şi-a schimbat îndeletnicirea, trecând de la drumuri la acreditări de laboratoare

Mirel Pascu

Surpriză la instalarea interimară săptămâna trecută a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Caransebeş, Miloş Dănilă. Alături de prefectul Matei Lupu s-a aflat şi fostul primar al oraşului Bocşa, Mirel Pascu. Prezenţa sa a fost una neaşteptată, în condiţiile în care acolo, de obicei, este locul rezervat oficialităţilor care participă la astfel de evenimente. Până la urmă lucrurile au fost lămurite chiar de cel în cauză, pe care mulţi îl ştiau director comercial la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Fără a avea vreo legătură cu profesia sa de bază, cea de jurist, şi nici cu îndeletnicirea de la DRDP, Mirel Pascu a ajuns secretar general la RENAR, care este asociaţia de acreditare din România. Mai bine zis, RENAR este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei şi fost constituită pe baza prevederilor Legii 21/1924, personalitatea juridică fiindu-i recunoscută în anul 1990.

Principala activitate a RENAR vizează acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007 urmare a introducerii acestui standard ca o condiţie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane în contract cu sistemul public de asigurari de sanatate. Aceasta obligativitate şi tip de monopol este unica in Europa.

Altfel spus, autorizarea laboratoarelor medicale din Caraş-Severin vor purta de acum încolo şi girul fostului primar PSD.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog