Menu

Articol

0 Comentariu

Muzeul caransebeşean îşi serbează ziua

Autor: 

Directorul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, Adrian Ardeţ, a susţinut recent o conferinţă de presă în cadrul căreia a spus că luni, 13 noiembrie, cu ocazia Zilei muzeului, de la ora 12, va fi vernisată o expoziţie deosebit de importantă şi deopotrivă interesantă.

„Este vorba despre o expoziţie de păpuşi, care reprezintă un adevărat patrimoniu. Ele fac parte din colecţia Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, fiind una itinerantă. Mari muzee din România au prezentat această expoziţie din 2015 şi până acum. Sunt 80 de păpuşi din porţelan, de o frumuseţe rară, care reprezintă îmbrăcămintea secolului al XIX-lea, dar şi moda acelor timpuri, şi marile personalităţi, cum ar fi Napoleon şi Napoleon al II-lea, dar şi altele. Ea va putea fi vizitată începând de marţi, până în luna martie a anului viitor”, a mai spus Adrian Ardeţ.

Pe lângă vernisajul acestei expoziţii, după-amiază, de la ora 18, va avea loc un concert al Ansamblului „Zestrea Gugulanilor”, partener al muzeului.

Powered by Jasper Roberts - Blog