Menu

Articol

Muzeul de Locomotive din Reşiţa a fost pus sub sechestru!

Muzeul de Locomotive cu Abur din Reşiţa, aflat în proprietatea Fundaţiei Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa (Fundaţia UDR), a fost pus sub sechestru, din cauză că fundaţia este executată silit pentru o datorie de aproximativ 185.000 de lei faţă de creditorul SC HYDRO-ENGINEERING SA Reşiţa. Astfel, în acest moment, Muzeul de Locomotive nu este al reşiţenilor, nici al administraţiei locale, nici al Fundaţiei UDR, administrate de Lăcărmioara Chebuţiu. Muzeul este pus sub sechestru şi, dacă Fundaţia UDR nu-şi plăteşte datoria, poate fi scos la vânzare de către executorul judecătoresc, pentru recuperarea banilor.

Fundaţia Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa a fost obligată la plata sumei de 184.235 de lei şi 40 de bani, către HYDRO-ENGINEERING, prin decizia Curţii de Apel Timişoara, din data 7 septembrie 2015, însă nu a plătit banii. În consecinţă, Fundaţia a fost somată de către executorul judecătoresc să-şi achite debitul, în data de 10 decembrie 2015. Nici somaţia nu a avut efect, astfel că executorul judecătoresc a pus sub sechestru Muzeul de Locomotive!

Interesant este că SC HYDRO-ENGINEERING SA Reşiţa este o societate înfiinţată de către fostul director al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, prin desprinderea acesteia de UCM Reşiţa, în vreme ce Fundaţia UDR este înfiinţată şi administrată de Lăcrămioara Chebuţiu, soţia lui Adrian Chebuţiu. După ce soţii Chebuţiu au înfiinţat Fundaţia UDR (în anul 2011) şi Lăcărmioara, membru fondator, a devenit administratorul fundaţiei, soţul său, Adrian, a donat Muzeul de Locomotive din partea UCM Reşiţa, către Fundaţia UDR. Apoi, Chebuţiu, prin Societatea Comercială HYDRO-ENGINEERING SA a sponsorizat fundaţia soţiei. Însă, Curtea de Apel Timişoara a decis că donaţiile au fost ilegale (frauduloase), a dispus „anularea actelor frauduloase” şi a obligat „pârâta Fundaţia Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa” să restituie sumele provenite din sponsorizări.

Deocamdată, „pârâta” nu a restituit banii, astfel că executorul judecătoresc a pus patrimoniul Fundaţiei UDR, adică Muzeul de Locomotive, sub sechestru.

După ştiinţa noastră, executorul poate scoate Muzeul de Locomotive la vânzare, pentru recuperarea banilor. Rămâne de văzut dacă există şi cumpărători interesaţi.

Powered by Jasper Roberts - Blog