Menu

Articol

Nu toate şcolile din judeţ au autorizaţie din partea pompierilor

În Caraş-Severin funcţionează 124 de unităţi de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în 475 de clădiri. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, doar 19 au autorizaţie, alte 29 nu sunt autorizate în totalitate, adică au în componenţă mai multe clădiri care nu întrunesc condiţii de avizare. Restul de 76 nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu.

Simona Dumitrache, adjuncta Departamentului de Avizare-Autorizare spune că de la începutul anului 2017 şi până în prezent au fost emise 20 de avize de securitate la incendiu în ceea ce priveşte şcolile din judeţ. „Avizul este valabil atât timp cât este valabil şi avizul de construire. Din cele 20 de avize emise, patru au fost date pentru construcţii noi-clădiri sau corpuri de clădire”, a mai spus Dumitrache.

Obţinerea unui astfel de aviz impune o serie de costuri, iar specialiştii inspectoratului spun că sunt oferă asistenţă tehnică tuturor celor care vor să intre în posesia unui astfel de aviz. Pe de altă parte, deţinearea unui aviz din partea pompierilor nu îi protejează în totalitate pe elevi sau cadrele didactice. Tocmai de aceea, pompierii fac periodic exerciţii cu tinerii din şcoli, iar rezultatele nu au încetat să apară. „Se vede o îmbunătăţire. Tinerii încep să se responsabilizeze şi chiar se ajută între ei”, a mai precizat Simona Dumitrache.

Powered by Jasper Roberts - Blog