Menu

Articol

Papa Francisc l-a numit pe József Csaba Pál episcop romano-catolic de Timişoara

Moment istoric pentru credincioşii romano-catolici din Caraş-Severin. Aceştia se mândresc cu faptul că pr. József Csaba Pál a fost numit însuşi de Papa Francisc ca Episcop Siecezan de Timişoara. Cu o activitate impecabilă, aprecierea credincioşilor a venit în scurt timp, iar acum credicioşii îi doresc har şi binecuvântare pentru noua funcţie.

Noul episcop s-a născut în 3 decembrie 1955, în localitatea Şoimeni-Ciuc, Judeţul Harghita. Studiile gimnaziale le-a urmat la Școala de Cantori din Alba Iulia. După gimnaziu a studiat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, fiind hirotonit preot în 21 iunie 1981 de episcopul Jakab Antal. După hirotonire a activat Patru ani drept capelan la Parohia Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul din Târgu Mureș, iar în anul 1985 a continuat în Dieceza de Timișoara. Episcopul Sebastian Kräuter îl numeşte paroh de Bacova, Buziaș şi Nitzkydorf.

În anul 1987 devine preot paroh la Maria Zăpezii din Reșița ca preot-paroh, ulterior fiind numit decan, respectiv arhidiacon al Arhidiaconatului Banatului Montan. În cadrul Capitlului Catedralei primeşte titlul de Canonicus Carolinus Senior. Din 1994 este directorul responsabil al revistei diecezane „Vita Catholica Banatus". Activitatea depusă în slujba Diecezei de Timişoara a fost apreciată atât de clerul diecezei cât şi de credincioşi. Pentru contribuţia marcantă la viaţa spirituală şi mişcarea ecumenică defăşurată la nivelul municipiului Reşiţa în anul 2010 Consiliul Judeţean i-a acordat titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin”. Instalarea oficială va avea loc în data de 6 august, în sărbătoarea „Schimbării la faţă a Domnului”, începând cu orele 10.00 în Catedrala Sfântul Gheorghe din Timişoara.
 

Powered by Jasper Roberts - Blog