Menu

Articol

Păreri pro şi contra în privinţa „mazilirii“ lui Felix Borcean

Marcel Vela şi H. Popescu

De ce şi, mai ales, dacă se impunea dizolvarea Biroului Permanent Local al PNL Caransebeş, sunt întrebările pe care şi le-au pus liberalii, după decizile luate ieri. O parte dintre răspunsuri începuseră să apară la sfârşitul anului, în momentul declanşării scandalului ce  a avut în prim plan pe fostul manager al spitalului din localitate, Mihaela Popovici, şi primarul Felix Borcean. Din câte se pare, candalul a fost picătura care a umplut paharul, în condiţiile în care Felix Borcean s-a dovedit „un copil neascultător“, ce şi-a permis să-i critice pe unii dintre liderii PNL.

Ironic, preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Marcel Vela, a lăsat să se înţeleagă că 2019 este un an electoral greu, iar fostul preşedinte al PNL Caransebeş, Felix Borcean, este prea ocupat cu problemele primăriei ca să se ocupe şi de campanie electorală. Vela spune că Borcean a dovedit indolenţă, în ţinerea şedinţelor din BPL Caransebeş şi că, absenta des, fără motiv, de la şedinţele BPJ: „Spre exemplu, astăzi, deși el era în Reșița la bilanțul Jandarmeriei, nu a putut rămâne la şedinţă în calitatea sa de vicepreședinte al PNL Caraş-Severin, fiind pentru a cincea oară consecutiv când se întâmplă acest lucru. Repet, nu și-a motivat absența sub nicio formă.”

Marcel Vela are explicaţie şi pentru lipsa celor trei consilieri judeţeni din noul BPL interimar Caransebeş: „Nu este adevărat ce se vorbeşte. Cei trei sun membri de drept. În plus, domnul Cojocariu e preşedintele organizaţiei de seniori, în timp ce domnul Rujan răspunde de mediul de afaceri“.

Hadrian Popescu, consilierul local reşiţean, Cardinalul Richelieu, cum l-a numit primarul Ioan Popa, este dezamăgit de situaţia la care s-a ajuns în organizaţia din Caransebeş: „În primul rând, părerea mea este că aceste probleme nu ar fi trebuit să ajungă în presă. Era şi rămâne o problemă de gospodărie internă ce ar fi trebuit rezolvată în linişte şi cu tact. Spun acest lucru pentru că, într-o perioadă în care PSD este măcinat de dispute interne, noi ar trebui să dăm dovadă de unitate ceea ce, din câte văd, nu se întâmplă. Şi cum spunea liderul Ludovic Orban, cine dezbină la ora actuală PNL face jocul PSD.“

Powered by Jasper Roberts - Blog