Menu

Articol

Planuri măreţe pentru Teatrul de Vest Reşiţa în anul 2018

Noul manager al Teatrului de Vest Reşiţa, Florin Gabriel Ionescu, a prezentat astăzi deciziile pe care le-a luat în ceea ce priveşte buna funcţionare a instituţiei şi viitoarele planuri pentru stagiunea din 2018. Acesta a precizat faptul că împreună cu echipa sa a reuşit să nu încheie anul pe minus, chiar mai mult decât atât, a făcut demersuri pentru a rezilia unele contracte paguboase pentru instituţia reşiţeană.

„Am citit toate contractele Teatrului de Vest Reşiţa din ultimii doi ani şi am reuşit să scăpăm de o parte dintre ele, ceea ce a dus la o reducere a cheltuielilor. Astfel, vom putea să trecem şi la partea de producţie. Este adevărat că în contul instituţiei exista suma de 55.000 de lei, dar aceasta nu putea fi folosită pentru punerea în scenă a unor producţii noi“, a spus managerul teatrului reşiţean.

Florin Gabriel Ionescu a precizat faptul că anul acesta a fost nevoit să păstreze piesele ce erau în repertoriu, dar pentru anul 2018 are în plan producţii în premieră. Astfel, reşiţenii vor avea ocazia să vadă piese noi, lucrate cu regizori cunoscuţi în lumea teatrului naţional şi internaţional. Mai mult decât atât, publicul ţintă va fi cel tânăr, iar pentru acesta se vor pune în scenă două prioecte noi. „Împreună cu Ana Maria Cizler vom demara proiectul „Ce rol mi se potriveşte?“. Este o piesă scrisă special pentru liceeni şi se doreşte a fi un manifest antidrog“, a mai spus Florin Gabriel Ionescu. De asemenea, „teatrul de valiză“ este un alt proiect pe care actorii teatrului îl vor demara în 2018. Acesta se adresează copiilor din clasele gimnaziale I-IV. Noul manager mai are în plan, pentru anul viitor, colaborări cu teatre importante din ţară, cum ar fi cele din Timişoara, dar şi Teatrul Nottara.

Powered by Jasper Roberts - Blog