Menu

Articol

Primăria Reşiţa începe lupta contra insectelor

Lucrătorii primăriei vor începe acţiune a de detinsecţie marţi, 22 mai, pentru combaterea ţânţarilor, muştelor și căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol. Timp de două zile, 22 şi 23 mai, va avea loc dezinsecţia cu mijloace aeriene, marţi având loc între orele 18.30 şi 21.00, iar miercuri între orele 6.30 şi 9.00. Terestru se va face în ziua de 22 mai, după ara 22.00.

Reprezentanţii municipalităţii spun că substanţele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi în condiţii de soare puternic albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

Recomandarea autorităţilor este ca în perioada acţiunilor cetăţenii să evite ca în seara zilei 22 mai între orele 2130-2330 să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociațiile de locatari /proprietari, agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice, să programeze și să execute dezinsecţia imobilelor pe care le deţin (proprietate/inchiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

În comunicatului emis de Primăria Reşiţa este specificat faptul că „Solicitarea noastră este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reşiţa, cu completările și modificările ulterioare. Nerespectarea obligaţiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500 -2500 lei“.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la telefoanele nr.0255/211692 interior 173,0255/210258 sau prin e-mail mediu@primariaresita.ro. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile lucrările de dezinsecție vor fi reprogramate, urmând a fi comunicată în presa locală data la care se vor desfășura.

(Foto:cluju.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog