Menu

Articol

Primarii PSD vor să se constituie într-o ligă a lor, dar statutul partidului spune altceva!

Această dorinţă au exprimat-o miercuri la întrunirea iniţiată de primarul Târnovei, Petru Fara. Cu nemulţumirile în „gât”, mai bine de jumătate dintre primarii social-democraţi din Caraş-Severin au propus înfiinţarea unei ligi a primarilor PSD Caraş-Severin, un organism care nu este, însă, prevăzut în statutul partidului.

Cu toate acestea, primarii şi-au dat cu părerea despre ceea ce ar trebui să fie această ligă (nestatutară) ale căror hotărâri să fie literă de lege, dar şi să-i reprezinte în relaţia cu conducerea Consiliului judeţean.

Edilul-şef din Oţelu Roşu, a mărturisit la terminarea întrunirii: „A fost ca o şedinţă de lucru foarte lungă de două ore şi jumătate, vizavi de situaţia din Organizaţia PSD Caraş-Severin. S-a luat o hotărâre foarte benefică pentru organizaţia judeţeană, faptul că vom constitui în perioada imediată liga primarilor, acolo unde toţi primarii PSD vor fi prezenţi, şi am decis ca votul ce se va da în viitoarea ligă a primarilor să fie respectat de către toţi primarii. S-a discutat şi despre tensiunile din partid, după cum ştim cu toţii sunt primari care sunt portaţi de-o parte, alţii de altă parte, aici facă referire că unii sunt de partea doamnei deputat Jivan, ceilalţi de partea domnului preşedinte Mocioalcă, dar am ieşit cu convingerea din sediul partidului că toţi primarii am hotărât să fim uniţi, să respectăm în viitor votul din liga primarilor”.

La întrebarea în jurul cui ar trebui să fie uniţi, Mălăiescu a spus „Uniţi în jurul nostru în primul rând”

Ion Borduz, situat de la început de partea Luminiţei Jivan a ieşit primul din sediul partidului, declarând: „Nu ne-am întâlnit astăzi să facem pace între două tabere. Ne-am întâlnit cu colegii primari, aleşii locali şi cred că a fost o întâlnire fructoasă care ulterior va genera lucruri normale într-un partid atât de mare. Recunosc, domnul primar din Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, a avut o iniţiativă foarte bună, şi a propus ca pe viitor să rezolvăm aceste probleme în partid să constituim această ligă a primarilor, cu un preşedinte ales, doi-trei vicepreşedinţi, un secretar care să ţină cont de problemele primarilor din judeţ şi numai a celor din PSD ci a tuturor primarilor, să meargă la conducerea judeţului şi să spună păsul nostru că până la urmă noi primarii suntem cei care generăm prin voturile noastre funcţiile publice şi politice”.

Ce se va alege din această propunere, rămâne de văzut, însă şansele de a deveni realitate sunt minime. Când afirmăm aceasta, ne referim la faptul că statutul PSD prevede posibilitatea de constituire a unei astfel de ligi, dar nu a primarilor, ci a aleşilor locali. Aceasta cuprinde preşedinţii, vicepreşedinţii Consiliilor judeţene, consilieri judeţeni, primari, viceprimari şi consilieri locali, ca o structură internă a partidului.

Sau, cine ştie, poate că primarii au de gând să propună la viitorul congres schimbarea statutului partidului.

Powered by Jasper Roberts - Blog