Menu

Articol

Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, şi străzile pe care locuiesc boşii din PSD

Zilele acestea, muncitorii Serviciului Public de Întreţinere şi Reparaţii Caransebeş lucrează de zor la pavarea trotuarelor din municipiu. Dar nu peste tot, ci doar în anumite zone, ceea ce i-a determinat pe localnici să se întrebe dacă aceste lucrări nu sunt executate cu dedicaţie pentru anumite persoane influente din municipiu, oameni de afaceri apropiaţi politicienilor locali.

În cursul zilei de miercuri, după cum ne sesiza un localnic, activitatea era concentrată la blocurile din apropierea gării, în faţa scării blocului în care ar locui sau ar deţine un apartament cunoscutul om de afaceri Trandafir „Firuţ” Rădoia, proprietarul Restaurantului Palace şi un apropiat al PSD. „De ce doar acolo se pun pavele de către primărie,  pentru că mai sunt și alți doritori, nu doar la aceaste scări de bloc, de exemplu Şesu Roșu . I-am întrebat pe muncitori, iar  răspunsul lor a fost scurt : «pentru ca așa dorește dl primar». Acte nu aveau, cu siguranța nici autorizație, pentru că era graba mare să se termine lucrarea. Oare dl primar dorește aceasta doar pentru că e scara blocului domnului Firuţ?”, se întreabă un cititor al ziarului Argument.

Contactat, primarul Felix Borcean ne-a mărturisit că nici nu ştia că acolo locuieşte omul de afaceri. După insistenţele noastre, s-a interesat şi ne-a confirmat că aşa este. „Credeţi-mă, lucrarea nu are nicio legătură cu domnul Trandafir Rădoia. Nici măcar nu ştiam că se lucrează acolo. A venit la mine domnul Ştefan, de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare a Caransebeş, care mi-a spus că aveau programate astfel de lucrări. Este vorba de 300 metri pătraţi de pavele”.

La întrebarea cititorului, edilul-şef spune că lucrări asemănătoare vor continua, în condiţiile în care „municipiul e plin de pavele, pe străzi şi trotuare, de nu mai ai unde să le pui”.

Felix Borcean ne-a mai declarat că anul acesta urmează să fie asfaltată strada Al. Ioan Cuza, pe care locuieşte deputatul şi preşedintele PSD Caraş-Severin Ion Mocioalcă. „Şi iarăşi nu are legătură cu deputatul PSD. E o stradă lungă de 1,6 kilometri, toată spartă, iar la capătul ei se află staţia de epurare a apei unde, în prezent, se ajunge cu dificultate. Deci, nu neaparat pentru domnul Mocioalcă asfaltăm, ci pentru interesul local”, ne asigură primarul Borcean.

În 2018, în Caransebeş vor fi reparate ori asfaltaţi peste 13 kilometri de străzi.

Powered by Jasper Roberts - Blog