Menu

Articol

Primarul Torma: „Nu e o problemă doar pentru Clisură şi Consiliul Judeţean are de suferit”

Adrian Torma

După decizia celor de la Delphi Packard de a închide afacerea de la Moldova Nouă, situaţia economică şi socială se complică nu doar pentru oraş şi Clisura Dunării, ci şi pentru Caraş-Severin, un judeţ deloc atractiv pentru investitori. Se vor pierde 700 de locuri de muncă, dar mai ales şansa oferită tinerilor de a munci companie străină puternică.

Primarul urbei, Adrian Torma, este de părere  că problema nu este doar a oraşului, politicienii şi autorităţiile judeţene ar trebui să se implice  în identificarea unor soluţii concrete de redresare, ceea ce până acum nu s-a întâmplat.

„Când îți pleacă al doilea cel mai mare angajator din județ, firma cu a patra cifră de afacere din Caraș-Severin, compania cu al șaptelea profit, este doar problema orașului Moldova Nouă? Scad veniturile doar pentru orașul Moldova Nouă? Sunt șapte sute de oameni și familiile dânșilor într-o situație delicată”, se întreba într-un interviu pentru Express de Banat, Torma.

Supărarea edilului-şef este cu atât mai mare cu cât, susţine el, în afară de senatorul liberal Marcel Vela şi de un primar PSD nimeni nu l-a sunat să-l încurajeze în aceste momente dificile cu care se confruntă.

Ca şi cu alte prilejuri, primarul din Moldova Nouă spune că orgoliile politicienilor nu au ce căuta într-o situaţie de acest gen, că fiecare „actor” important al scenei politice locale ar trebuie să se implice în rezolvarea crizei de la Moldova Nouă. „Dacă ne vom focusa toată energia, toți, pentru a găsi o soluție, cu siguranță, eu o să pot să-i mulțumesc și domnului Băleanu, și domnului prefect, și domnului președinte al Consiliului Județean, și domnilor senatori și deputați de Caraș-Severin. Din păcate, nu pot să le mulțumesc pentru că niciunul dintre ei nu m-a sunat și Moldova Nouă a fost lăsată de izbeliște!”, este de părere  Adrian Torma.

Powered by Jasper Roberts - Blog