Menu

Articol

Primul Salon Internaţional de Artă Fotografică, organizat de artişti fotografi din Reşiţa

Duminică, 19 noiembrie, la ora 18.00, la Reşiţa se va deschide Salonul Internaţional de Artă Fotografică al Banatului Montan, ediţia I, în sala „Horaţiu Vornica” din Casa de Cultură a Sindicatelor.

Organizatorii au primit fotografii de la autori din 23 de țări, respectiv România, Grecia, Malaezia, Rusia, Cipru, Olanda, Canada, Portugalia, Danemarca, Germania, Lituania, Spania, Austria, Moldova, Bangladesh, India, Ungaria, SUA, Irak, Turcia, Macedonia, Iran și Bosnia și Herțegovina. Salonul este organizat sub două secțiuni: alb negru și color. 

La vernisaj vor participa: Eugen Negrea, AFIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, Mircea Anghel, AFIAP, președintele Societății Române de Artă Fotografică și Nelu Scripciuc, AFIAP, președintele Foto Clubului PRO Arad, prof.univ.dr. Eugen Moritz din cadrul Universitatii de Artă şi Design, Cluj, Facultatea de Arte Plastice. Şi-a confirmat prezenţa şi Silvana Retter, cea care a castigat titlul de Best Autor in cadrul Salonului Internaţional de la Reşiţa. 

Cu ocazia vernisajului vor fi premiate cele 54 de fotografii câștigătoare și vor fi oferite medalii în rang de aur, argint și bronz, precum și mențiuni, oferite de fiecare din asociațiile ce patronează evenimentul și de organizatori, precum și titlul de Best Author al salonului.

Salonul Internațional de Artă Fotografică al Banatului Montan este organizat de Foto Clubul Banatul Montan, preşedinte - Flavian Săvescu, Primaria Reşiţa și Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa.

Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Asociației Artiștilor Fotografi din România(AAFR), Societății Române de Artă Fotografică(SRAF), Global Photographic Union(GPU) și Image Colleague Society(ICS).

Powered by Jasper Roberts - Blog