Menu

Articol

Promiţător. Prevenţia rutieriştilor a dat roade, numărul accidentelor este în scădere faţă de 2017

În ciuda faptului că există perioade în care auzim zilnic de câte un accident, numărul acestora a scăzut faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al insepctoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin spune că: „De la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat 93 de accidente, cu 16 mai puţin decât aceeaşi perioadă a anului 2017“.

Statistica poliţiştilor arată că numărul persoanelor care au decedat în urma accidentelor a scăzut şi el, până acum fiind înregistrate 25 de decese, cu şapte mai puţin decât în 2017. „În ceea ce priveşte numărul persoanelor rănite grav, acesta a scăzut, fiind înregistrate 86 de persoane rănite grav, cu 19 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent“, a mai explicat Dinu Nicorici.

Un bun exemplu ar fi primele zile ale lunii octombrie 2018, când au fost înregistrate un număr de 15 accidente, cu unul în plus comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor ISJ Caraş-Severin, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în aceste accidente este cu mult mai mic decât în 2017, în primele zece zile din această lună, o singură persoană a decedat, în 2017 fiind cinci victime.

„De asemenea, şi numărul răniţilor grav a scăzut cu 50%, în luna octombrie 2017, opt persoane au suferit răni grave, faţă de cele patru înregistrate la început de octombrie 2018“, a mai spus Nicorici. Conform poliţiştilor, cauza principală a accidentelor a fost viteza excesivă şi neadaptarea acesteia la condiţiile de drum, fiind urmată de indisciplina şoferilor la volan şi în trafic.

În ceea ce priveşte sectoarele de drum unde accidentele s-au întâmplat, DN6 s-ar clasa pe locul întâi al unui clasament al drumurilor cu cele mai nefericite evenimente.

Powered by Jasper Roberts - Blog