Menu

Articol

Protecţia Consumatorului a găsit nereguli în perioada reducerilor

Comisarii Judeţeni pentru Protecţia Consumatorilor au făcut în perioada 19 ianuarie-2 februarie 2018, verificări aîn ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora, soldare, lichidare, promoţionale. Controlul s-a desfăşurat în reţeaua de comercializare şi au fost controlaţi 16 agenţi economici, dintre care la şase s-au înregistrat nereguli. Comisarii au aplicat trei amenzi cu valoare totală de 12.000 şi trei avertismente.

Conform datelor prezentate recent de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin, doi operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare de 5000 lei şi un avertisment deoarece aveau oferte promoţionale şi nu aveau afişat preţul vechi barat alături de preţul nou şi nu respectau prevederile art. 33 alin (1) din OG nr. 99/2000 care stipulează faptul că: „orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice; preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă”.

Un alt operator economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei deoarece printre produsele la care s-au aplicat reduceri de preţ au fost depistate unele produse care nu aveau eticheta de produs tradusă în limba română şi nu aveau specificată în limba română compoziţia fibroasă, încălcând astfel prevederile art. 16 alin. 3 din Regulamentul (UE) nr. 1007/2011 privind denumirea fibrelor textile şi etichetarea corespunzătoare şi marcarea compoziţiei fibroase a produselor textile şi de abrogare a Directivei 73/44/CEE şi a Directivelor 96/73/CE şi 2008/121/CE.

(Foto: http://insociety.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog