Menu

Articol

Rectorul Bichescu, precum Ludovic al XIV-lea: „Eu reprezint Universitatea”

Andrade Bichescu

Între cei 45 de rectori care au semnat scrisoarea pentru susţinerea lui Valentin Popa ca ministru al Educaţiei Naţionale, se numără şi Andrade Bichescu, de la Universitatea Eftimie Murgu. Nu toate cadrele didactice din universitatea reşiţeană au fost de acord cu decizia rectorului, mai cu seamă că acestea nu au fost consultate în această privinţă.

O astfel de decizie, spun contestatarii, reprezintă o imixtiune a politicului în universitate, care contravine statutului apolitic al instituţiei de învăţământ superior.

La întrebarea noastră dacă o astfel de hotărâre a fost luată sau  în Senat ori în Consiliul de Administraţie, rectorul Bichescu s-a arătat deranjat, declarând, textual: „Nu văd rostul întrebării şi nu înţeleg de ce se face atâta caz pe un subiect ca acesta.” Apoi, a revenit la sentimente mai bune, afirmând că: „Eu reprezint Universitatea. Nu pentru orice hotărâre trebuie să discutăm în Senat”. Altfel spus, decizia a fost luată personal, dar în numele Universităţii „Eftimie Murgu”.

Andrade Bichescu a avut răspuns şi pentru contestatarii deciziei luate de el: „Să nu punem pe picior de egalitate comunitatea academică şi cele două cadre didactice nemulţumite, pentru că nu cred că sunt mai mult de doi nemulţumiţi”.

Întrebat la ce se aşteaptă de la noul ministru al Educaţiei, rectorul reşiţean a reiterat dorinţa veche a celor care s-au aflat la conducerea UEMR: „Noi sperăm ca domnul ministru va reuşi să să atragă mai mulţi bani la minister, ca în acest fel să asigure finanţarea corespunzătoare a universităţilor”.

Powered by Jasper Roberts - Blog