Menu

Articol

Reşiţenii au sărbătorit cu mare fast Ziua Naţională

Minivacanţa de 1 Decembrie a scos reşiţenii afară din case. Unii dintre ei au ales să mergă să sărbătorească Ziua Naţională în staţiunea Băile Herculane, dar şi pensiunile din judeţ au fost la mare căutare. Unul dintre locurile preferate a fost muntele Semenic, unde au avut ocazia să se bucure şi de stratul de zăpadă. Sorin Minda, administratorul Cabanei Andra spune că turiştii au venit în număr mare pe Semenic. „Noi avem un număr mic de locuri de cazare şi din păcate nu am putut onora cererea mare a turiştilor. Ca în fiecare an am pregătit o cină festivă cu mâncare tradiţională. Vremea a ţinut cu noi, iar turiştii se bucură şi de sporturile de iarnă care se pot practica pe Semenic”, spune Sorin Minda.

Turiştii au petrecut momente de neuitat şi la Sasca Montană, unde Radu Anderca, patronul „Rocker’s Inn” a început pregătirile cu o lună înainte. „Noi avem deja tradiţie în organizarea petrecerii de Ziua Naţională. Facem acest lucru din anul 2012 şi ca rezultat turiştii vin aici în număr mare”, spune Radu Anderca. Aici turiştii nu au avut parte de zăpadă, dar au ales să meargă pe traseele cunoscute din Cheile Nerei.

Număr mare de turişti a fost şi în staţiunea Băile Herculane. Cele 53 de camere ale hotelului Ferdinad au fost ocupate atât de cărăşeni cât şi de turişti veniţi din toată ţara. Stolojescu Petrică, administratorul hotelui spune că cina festivă va avea loc în această seară, iar toti cei prezenţi vor avea parte atât de bucate tradiţionale cât şi de o petrecere în asentimentul zilei de 1 Decembrie. 

Powered by Jasper Roberts - Blog