Menu

Articol

Reşiţenii sunt invitaţi la film: „Aici sunt dragoni”!, la Universitate

La Muzeul Cineastului Amator, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, astăzi, duminică, 14 ianuarie, de la ora 18.00, va avea loc proiecţia filmului documentar „Aici sunt dragoni”, de Mark Cousins. Filmul regizorului britanic Mark Cousins, „Here Be Dragons” este câştigătorul Festivalului „One World Romania”, în anul 2014.

„Regizorul Mark Cousins vizitează Albania timp de cinci zile, cu ocazia unui festival de film, şi e copleșit de urmările lăsate de regimul Enver Hodja. Nu veți găsi un exemplu mai briliant de eseu-documentar, ca divagație cu sens, produsă de un regizor capabil să vibreze atât la rănile deschise ale arhivelor, cât și la cicatricile memoriei colective”. suntem informaţi de către organizatorii evenimentului.

În trecut, atunci când cartografii cunoșteau foarte puține lucruri despre o zonă, scriau în dreptul ei pe hartă „Aici sunt dragoni”. Eticheta, „Aici sunt dragoni” se poate aplica oricărei țări mici și îndepărtate sau percepută astfel, din cauza unui complex de factori culturali și geopolitici, mai precizează organizatorii.

Proiecţia va avea loc la Universitatea „Eftimie Murgu" din Reşiţa, corp B, sala B1. Intrarea este gratuită. Evenimentul este organizat de Muzeul Cineastului Amator, împreună cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog