Menu

Articol

Ruina de pe Bulevardul Muncii din Reşiţa, cu pretenţii de viitor hotel

Pe Bulevardul Muncii, din Reşiţa, chiar în faţa Gării Reşiţa Nord, există o construcţie începută în urmă cu aproape zece ani, despre care se vorbea că va fi un viitor hotel. Proprietarul, Emil Bulboacă, patronul SC Cosiron SA, se arăta încrezător în noua investiţie, deşi aceasta dădea ca nuca în perete, deoarece hotelul este aşezat chiar pe malul Bârzavei. Mulţi s-au întrebat cum de a fost posibil să se elibereze autorizaţii pentru construcţia unui imobil care nu era prevăzută nici măcar cu locuri de parcare.

Între timp, lucrările demarate în forţă au ajuns la nivelul unei şape de beton şi a unor stâlpi de susţinere. Ba mai mult, Bulboacă a fost implicat într-un dosar penal cu subvenţii APIA alături de celebrul director, Romică Anculia, primind o condamnare cu suspendare.

Din mândra investiţie au rămas doar panourile de tablă, care ţin loc de gard, mâzgălite cu graffiti. În spatele lor, zac alandala materiale adunate de pe şantier: gămezi de piatră şi pietriş, câteva bărăci folosite pe şantier, două-trei camioane dezmebrate, un paznic şi câţiva câini.

Pentru că proprietarul nu mai are de gând să mişte un pai de jos, ar trebui ca noua conducere a primăriei să fie mai intransigentă decât s-a dovedit cea dinainte şi va pune piciorul în prag.

Altfel, vor mai trece ani buni până când proprietarul se va hotărî ce să facă cu ruina abandonată nu în pădure, ci în mijlocul oraşului.

Powered by Jasper Roberts - Blog