Menu

Articol

S-a dat startul plăţilor în avans pentru crescătorii de ovine/caprine care au solicitat sprijin cuplat în 2018

Dumitru Stepanescu, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat astăzi, 7 noiembrie, că anul acesta crescătorii de ovine și de caprine primesc avans din sprijinul cuplat pentru cele două specii.

Începând cu luna noiembrie s-a dat startul plăţii avansului, procentul fiind de  70% din suma stabilită pe cap de animal. Pentru a intra în posesia banilor, fermierii au fost nevoiţi să aducă documente ce atestau faptul că animalele sunt înscrise într-un registru genealogic.

„La nivelul judeţului Caraş-Severin avem un număr de 214 fermieri care au solicitat avansul pentru ovine şi şase pentru caprine. Sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să fie virate toate sumele în conturi”, a precizat Dumitru Stepanescu.

Conform programului impus de Ministerul Agriculturii, până la sfârşitul acestui an, fiecare crescător de animale ar trebui să primească banii cuveniţi, excepţie fac cei care prezintă alte probleme la dosar ce nu pot fi rezolvate prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. (Foto: agrointel.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog