Menu

Articol

Salvatoare la 11 ani! O fetiţă a sunat la 112, alertând salvamontiştii

O întâmplare, al cărui sfârşit ar fi putut să fie unul tragic, a avut loc marţi în Cheile Caraşului. Atraşi de vremea frumoasă, precum şi de zilele libere prilejuite de sărbătoarea muncii, mai mulţi amatori de drumeţie s-au aventurat într-una dintre cele mai frumoase zone turistice din judeţ. Între aceştia, o mamă cu doi copii: o fetiţă în vârstă de 11 ani şi un băieţel de doar un an şi jumătate, pe care îl purta în spate, într-un ham special.

La un moment dat, femeia s-a pierdut de grup, iar într-o clipă de neatenţie a alunecat și a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 10 m. Spre norocul său, a reușit să se prindă de niște crengi, dar a rămas suspendată la o distanță de aproximativ trei metri de cărarea de pe marginea râului Caraș.

Poate că lucrurile ar fi luat o altă turnură, dacă fetiţa de 11 ani s-ar fi pierdut cu firea. În mod surprinzător, minora a dat dovadă de maturitate și curaj și a apelat numărul de urgență 112. Alertaţi, imediat au pornit spre ei  echipaje ale Detașmentului de Pompieri Reșița, Poliției şi Serviciului Județean de Ambulanță, precum şi doi salvamontiști, viceprimarul și un angajat al Primăriei Carașova.

Cu ajutorul indicațiilor date de copilă prin telefon, cele trei persoane au fost găsite ușor, iar salvamontiștii împreună cu pompierii au scos mama și băiețelul din râpă, care au fost preluaţi de echipajul SAJ.

Din fericire, femeia era echipată corespunzător pentru drumeție și nu au suferit răni, nici ea și nici băiețelul.

Reprezentanţii ISU i-au ulțumit fetiţei pentru simțul practic și sprijinul oferit salvatorilor și recomandă tuturor părinților să-și educe copiii și în privința reacțiilor în situații de urgență.  

Powered by Jasper Roberts - Blog