Menu

Articol

0 Comentariu

Săptămâna mobilităţii în Caraş-Severin

În perioada 16-22 Septembrie 2017 se desfăşoară „European Mobility Week” sau altfel spus, campania Săptămâna Mobilităţii(SEM) ce va avea drept slogan „O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”.

Potrivit directorului executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Carmen Sorescu, fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, referindu-se la legăturile strânse dintre transport și economie. Folosind forme comune de transport, putem reduce costurile și diminua amprenta de carbon. Totodată, unul dintre marile beneficii este că putem întâlni oameni noi și astfel, transformăm orice călătorie într-o experiență memorabilă.

Informaţii referitoare la Săptămâna Mobilităţii se găsesc la  http://mobilityweek.ro/ .

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin în parteneriat cu  Colegiul Național Mircea Eliade Reșița și TMK Hydroenergy Power SRL, parte a Grupului CEZ în România  va desfășura în data de 16 septembrie 2017 o drumeție în zonele limitrofe Reșiței (Lacul Gozna) având ca scop conştientizarea şi educarea noii generaţii cu privire la rolul fiecărui individ în procesul de păstrare a sănătăţii mediului înconjurător cât şi a îndatoririlor pe care le avem pentru viitorul sănătăţii planetei noastre. Calitatea mediului, viitorul Planetei, este o problemă a noastră, a tuturor, deci este important să contribuim fiecare la acest efort comun de salvare a ei printr-o atitudine ecologică.

De asemenea, se vor mai implica în marcarea acestui eveniment primăriile Anina, Băile Herculane şi Moldova Nouă, precum şi Asociaţia Dunărea Moldova Nouă. Acțiunile se vor desfăşura în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Școlar și cetățenii din oraș (Foto: Trilulilu)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog