Menu

Articol

Schelean-Şomfelean: „Promisiunile PSD = un an pierdut pentru România”

Valeria Schelean-Șomfelean

După un an de guvernare PSD, liberalii trag linie şi contabilizează promisiunile cu care partidul condus de Liviu Dragnea a câştigat alegerile, măsuri care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Deputata PNL de Caraş-Severin Valeria Schelean-Şomfelean se opreşte la zece dintre acele măsuri cu aplicare din această lună.

„Conform promisiunilor PSD-ALDE, de la 1 ianuarie ar fi trebuit să crească salariile din sectorul public cu 20% față de 2017, veniturile mai mici de 2000 lei/lună să nu se impoziteze, la fel ca veniturile medicilor și IT-iştilor, indiferent de valoarea salariului.

Alte promisiuni PSD se refereau la indexarea punctului de pensie, conform legii în vigoare şi adoptarea și aplicarea noii Legi a pensiilor, reducerea contribuțiilor sociale de la 39,25% la 35% şi eliminarea contribuțiilor sociale pentru activitățile independente.

Totodată, erau anunţate măsuri care să fi dus la reducerea TVA la 18%, impozit zero pentru terenurile agricole, pentru autoturismele sub 1600 cmc şi pentru impozit pentru dividende, precizează deputata PNL pe pagina sa de Facebook”.

Pentru a citi întreaga analiză a politicilor publice ale guvernării PSD-ALDE în 2017, accesaţi link-ul: https://storage.rcs-rds.ro/links/4c053eb7-dcbb-4ac3-b643-8a966f8880ab

Powered by Jasper Roberts - Blog