Menu

Articol

Se porneşte furtuna?! Reşiţenii sunt indignaţi de „afacerea Semenicul” şi strigă hoţii!

Ştirea că Hotelul Semenic din Reşiţa a fost scos la vânzare, la preţul de 1,9 milioane de euro, după ce proprietarul a cumpărat, de la stat, Hotelul Semenic şi încă două hoteluri pe Muntele Semenic la preţul de numai 500.000 de euro, i-a indignat pe reşiţeni. Pe un site de socializare mai mulţi reşiţeni subliniază hoţia şi arată că principalii păgubiţi sunt chiar cetăţenii oraşului. Câţiva participanţi la discuţie se arată revoltaţi faţă de astfel de afaceri murdare dar, totodată, şi descurajaţi, convinşi fiind că oamenii obişnuiţi, care nu fac parte din cercurile puterii sau din „cercurile mafiote”, nu au ce face şi orice acţiune ar fi o luptă cu morile de vânt. Alţii, însă, îndeamnă la o acţiune civică, astfel încât vinovaţii să plătească acest jaf din avuţia publică.

„Frumoasă ţară, cu oportunităţi nelimitate!”

„Frumos! Cumperi trei hoteluri functionale, case de vacanta si terenuri, la pret 500 000 euro, le lasi in paragină, blocand practic ptr multi zeci de ani dezvoltarea turistica a muntelui Semenic dar si orice proiect de reabilitare a centrului Resitei, apoi vrei sa vinzi, poate chiar vinzi, unul dintre hoteluri la pretul de 1 900 000 euro! Frumoasa tara, cu oportunități nelimitate, ar zice unii! Eu intreb insa... de ce le a cumparat si ce clauze i-au fost puse cumpărătorului ptr ca le a primit la un pret mult subevaluat!? Cine a girat aceasta afacere, stiut fiind ca ea nu se putea face fara un sprijin politic important!? De ce nu se activează clauzele, care trebuiau puse, din moment ce investitiile promise nu au fost facute!?”, scrie, printre altele, pe pagina sa de FB, Marian Apostol, liderul Confederaţiei sindicale „Cartel ALFA” Filiala Caraş-Severin.

Avem... ori nu mai avem!

„Dar... ori avem cojones... ori nu mai avem!  :)  Poate ca o acțiune publica, in acest sens, nu ar fi lipsita de interes... si nici de eficiență! Resiteni... ce ziceți!?”, întreabă Apostol.

În discuţie au intrat zeci de reşiţeni, care şi-au exprimat opinia faţă de „afacerea Semenic”:

VIrgiliu Oprişa: Mi se pare un moment bun sa aducem aceste probleme pe tapet. 
Astept de la primaru Popa Ioan demersuri in acest sens, odata pentru ca poate si odata pentru ca il vad in stare. (Virgiliu Oprişa arată că primarul Reşiţei şi-a exprimat interesul ca hotelul să fie cumpărat de administraţia locală).

Marian Apostol: Ar fi culmea ca primaria sa plateasca suma de 1 900 000 euro pentru acest obiectiv închizând cercul unei afaceri dubioase, și devenind astfel parte din aceasta! Eu cred ca poate folosi si alte instrumente, cu ceva mai multa hotărâre. Daca are nevoie de sprijinul comunitatii... sa-l ceara! Se poate face mult scandal pe aceasta tema care s-a transformat deja intr-o problema de imagine a Resitei!

Liviu Spătaru: Nu ati inteles bine! Nu societatea a scos hotelul la vânzare, ci statul, care l-a confiscat, în contul datoriilor! Prețul e nesimțit, e adevărat...dar te pui cu statul?!

Constantin Dolea: Eu cred ca spaga a fost mai mare decat pretul dat, e foarte dubios cum la asa o suma a putut fii cumparat aproape tot patrimoniul de la OJT Caras-Severin si plus cum de nu exista nici o clauza pentru investitii, oare procurorii nu ar trebui sa investigheze acest contract?

Discuţiile s-au dezvoltat în aceeaşi manieră şi pe alte grupuri în care s-a abordat subiectul. Reamintim că Hotelul Semenic din Reşiţa a fost închis în anul 2011 sub pretextul unei acţiuni de renovare. Şi închis a rămas până în zilele noastre! Pe ici pe colo au început să crească pomişori prin crăpăturile zidurilor, dar, asta se va vedea mai bine la primăvară. 

Powered by Jasper Roberts - Blog