Menu

Articol

Simpozionul „Herculane – arcade în timp”, în anul Centenarului!

Începând de astăzi şi până în data de 23 iunie, Băile Herculane găzduieşte cea de-a doua ediţie a Simpozionului „Herculane – arcade în timp”, sub genericul „Herculane – Centenarul Marii Uniri”.

Simpozionul debutează azi, de la ora 15,30, cu un moment liric susţinut de poeta Sylvia Hârciagă, conducătoarea Cenaclului „Seniorii”, din Timişoara, de prof. Ana Zaica, din Mehadia, Maria Cazacu, din Bucureşti, urmat de un microrecital de canto şi oboi.

Secţiunea ştiinţifică este dedicată aceluiaşi moment al Centenarului şi Marii Uniri şi va fi moderat de dr. ist. Dana Antoneta Bălănescu, completată de prezentarea proiectelor tinerilor arhitecţi, având ca temă reabilitarea unor obiective din centrul istoric al staţiunii.

La secţiunea „expoziţii”, trebuie remarcată cea de fotografii de epocă, din colecţia lui Iacob Sârbu, cu imagini din perioada interbelică, şi a celei intitulată „Souvenir de Herkulesbad”, dedicată împlinirii a 115 ani de când vienezul Jakob Pazeller a compus valsul care a dus faima staţiunii în lume. Preyentarea îi aparţine muzeografului Dorin Bălteanu.

Vineri, de la ora 16, se pleacă, din faţa Hotelului Diana, în turul staţiunii, iar sâmbătă are lansarea traseului turistic „Pe urma regelui Mihai-la Crucea Albă”

Powered by Jasper Roberts - Blog