Menu

Articol

Spania ne aşteaptă la cules de mere, cireşe, nectarine, căpsuni şi afine

Ca la fiecare început de an, spaniolii se dovedesc generoşi cu românii care vor să câştige un ban în plus muncind în agricultură. Contractele se derulează prin AJOFM, reţeaua EURES.

Un prim contract este oferit de firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, care oferă 50 locuri de muncă la recoltarea căpșunilor, nectarinelor, afinelor, etc.

Programul de lucru este între orele  8-15 , cu o pauza de masă de o jumătate de oră. şi nu se solicită cunoaşterea vreunei limbi străine, salariul oferit fiind de 38 euro net/zi.

Cazarea este contracost: 40 euro/lună, transportul spre Spania va fi plătit de lucrător, iar transportul de reîntoarcere va fi plătit de companie la terminarea contractului.

Durata  contractului este din 20 februarie 2019 până în 20 iunie 2019.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 februarie.

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, oferă 150 locuri de muncă la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.) şi curățat pomi şi în fabrica la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

Din totalul celor 150 de locuri de muncă, 100 sunt pentru femei, pentru munca în câmp și ambalat în depozit, 50 pentru bărbați pentru munca în câmp (din care: un șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă categoria D şi  atestat, doi șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit categoria C şi E și atestat și doi tractoriști.

Deasemenea, nu se cere cunoaşterea vreunei limbi străine, salariul oferit fiind de 6,25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică.

Transportul dus-întors în Spania se plăteşte de către muncitor. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familiile vor locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE).

Durata contractului este în perioada aprilie - septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este de 1 aprilie, iar data şi locaţia unde se va organiza bursa se va comunica ulterior.

În ambele situaţii, persoanele cu domiciliul în județul Caraş-Severin care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin, din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17, tel 0255/212160, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă“.

Powered by Jasper Roberts - Blog