Menu

Articol

Sute de voluntari se implică în plantarea de puieţi la Bocşa. Şi tu poţi să te implici!

Localitatea Bocşa se numără printre cele cinci locaţii de anul acesta care vor beneficia de cel mai mare proiect comunitar „Plantează în România“. Acţiunea de plantare a mii de puieţi va avea loc în 31 martie, iar dacă vrei să te implici direct o poţi face aici: www.planteazainromania.ro/locatii.php.

Voluntarii vor pleca spre locaţii între ora 7.30 şi 8.00 locuş de întâlnire, capătul străzii Sadovei, Bocșa Română, jud. Caraș Severin. Puteți pune pe GPS această strada, sau să urmați coordonatele GPS: 45.356202, 21.728883. Vor uma instructajul şi protecţia muncii şi de aici vor începe plantările.

Date generale legate de participare:
1. PENTRU ACȚIUNE
Este important să fii îmbrăcat adecvat. Acest lucru înseamnă că ești echipat cu pantaloni lungi, bocanci, tricou cu mânecă lungă și hanorac, dacă vremea este răcoroasă. În pădure temperatura este mai scăzută, ia aminte!
În mod obligatoriu trebuie să ai în dotare un rucsac. În el vei pune cele ce urmează a fi enumerate: hrană pentru o zi, mănuși de lucru, lucruri personale de care ai nevoie. (lista se continuă mai jos)
Este de preferat să ai un tricou de schimb, poate și o căciulă sau șapcă, în funcție de vremea de afară
Ia cu tine și o pelerină de ploaie, în caz că se scutură norii peste noi
Pune și un bidon de apă de minim 1.5 litri și două-trei sandwich-uri, așa cum spuneam (din păcate anul acesta nu vom putea furniza apă și hrană voluntarilor)
Un baton de ciocolată sau glucoză, fructe uscate sau proaspete, vor face minuni în scurta pauză pe care o vei avea
Un pachet de șervețele este mai mult decât indicat ;)
Mănușile protectoare sunt extrem de binevenite pentru cei care vor folosi fie sapa de munte sau lopata, și chiar pentru cei ce plantează puieții efectiv
Dacă ai o sapă, o lopată sau un hârleț, ia-le cu tine. Nu știm câte vor fi și este mai bine să avem în plus decât în minus
NU UITA SĂ IEI CU TINE multă voie bună și dorință de a face un lucru bun alături de prieteni. Împreună înverzim România!

2. SĂNĂTATE
Dacă ai probleme de sănătate (probleme cardiace sau altele care pot afecta capacitatea ta de muncă și rezistența la efort) este bine să te menajezi. Cel mai important este faptul că ți-ai dorit să fii alături de noi.
Dacă în timpul acțiunii identifici o problemă de sănătate (sau de oboseală) la tine sau la colegul tău, oprește-te din muncă și adresează-te imediat șefului de pluton

3. COPII
Nu ne putem asuma nici o responsabilitate față de copiii ce vor participa la această acțiune. Întreaga responsabilitate aparține exclusiv părinților sau însoțitorilor acestora.
Este important ca pe toată durata acțiunii copiii să stea în imediata vecinătate a părinților, aparținătorilor sau însoțitorilor
Părinții vor prezenta și explica pe toată perioada acțiunii copiilor fiecare etapă a procesului de plantare, respectiv se vor implica activ în a identifica elemente din cadrul naturii ce vor fi prezentate copiilor. În fond și la urma urmei acesta este motivul pentru care ați venit cu cei mici, așa-i?

IMPORTANT
Și un ultim lucru: dacă aveți cazmale / hârlețe sau sape veniți cu ele. Iar dacă nu v-ați înregistrat pe site, te rugăm să o faci pentru că generarea certificatelor se va face doar pentru cei înregistraţi.

Powered by Jasper Roberts - Blog