Menu

Articol

Tâlharii, o problemă? Nu şi pentru tinerii de la „Râul Alb”

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin au venit în întâmpinarea tinerilor ce se află la Centrul de Agrement „Râul Alb”, din apropierea Reşiţei, cu o serie de activităţi informative de prevenire a unor situaţii neprevăzute, cum ar fi furturile sau tâlhăriile.

Pornind de la descrierea câtorva situații ipotetice de natură să le umbrească buna dispoziție, elevii au fost învățați cum să reacționeze corect și care este cea mai potrivită atitudine, în fiecare caz în parte.

Riscul de a deveni victime ale diferitelor infracţiuni care îşi au punctul de plecare în spaţiul reţelelor de socializare a fost o altă temă de discuţie care a stârnit interesul tinerilor, oamenii legii subliniind necesitatea respectării unor măsuri minime de protecţie a datelor personale în mediul virtual.

În condițiile în care integritatea corporală şi siguranţa bunurilor personale depinde şi de fiecare dintre noi, elevilor le-au fost prezentate și câteva măsuri de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor, câteva reguli elementare de autoprotecţie de natură să descurajeze activitatea infractorilor.

Powered by Jasper Roberts - Blog