Menu

Articol

Tinerii liberali protestează online împotriva rectorilor universităţilor din ţară

Tineretul Național Liberal condamnă complicitatea unor rectori de universități de a susține numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației și anunță inițierea unei forme de protest online sub forma unui hashtag: #NuÎnNumeleMeu: 

„Tineretul Național Liberal consideră că este revoltătoare inițiativa unor rectori din universități de a susține, printr-o scrisoare deschisă, numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației. Nu doar că noul ministru a dovedit că nu stăpânește reguli elementare de limba română, iar termenul «agramat» din dicționar ar putea fi ilustrat cu o poză a sa, dar atitudinea față de fenomenul plagiatelor nu este demnă de un ministru al Educației care ar trebui să aibă toleranță zero față de acest subiect. Este inacceptabil să auzim afirmații de tipul: «este păcat că umbrim aceste valori ale învăţământului românesc printr-o scoatere în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele», tocmai de la vârful educației românești. În acest ritm, în curând o să fim nostalgici după Liviu Pop”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Cosmin Stănuţ, liderul tinerilor liberali cărăşeni şi vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal. 

În opinia sa, susținerea acordată de către rectori lui Valentin Popa, aduce grave prejudicii mediului universitar și reprezintă o grreă lovitură pentru credibilitatea universităților pe care le conduc. Cosmin Stănuţ mai spune că nu s-au auzit poziții publice ale acestor rectori de susținere a reformei în sistemul de învățământ, dar pentru aceasta se grăbesc să susțină un ministru propus de PSD. Considerând că politica nu are ce căuta în școli, licee, universități, un principiu de care nu toți rectorii țin cont, Stănuţ afirmă că tinerii liberali vor iniţia o formă de protest în mediul online prin care să demonstreze că nu toţi studenţii susțin demersul complice al mediului universitar de a sprijini la conducerea Ministerului Educației un „agramat”.

„De asemenea, îi invităm pe toți studenții, toți tinerii din România, indiferent de crezul politic, să se ralieze demersului nostru pe rețelele de socializare. Mai exact, este vorba despre crearea unui frame la poza de profil cu un hashtag #NuÎnNumeleMeu.

Powered by Jasper Roberts - Blog