Menu

Articol

0 Comentariu

Traian Băsescu la Reşiţa: „Obiectivul nostru de ţară: Unirea!”

Traian Băsescu a fost, astăzi, la Reşiţa, pentru a participa la lansarea candidaţilor Partidului Mişcării Populare, pentru alegerile din 5 iunie 2016. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, a fost întâmpinat cu pâine şi sare, fără huiduieli şi fluierături. Dimpotrivă, atmosfera a fost extrem de entuziastă şi destinsă, iar în sală, cei 750 de delegaţi din tot judeţul l-au aclamat şi aplaudat, cum rar i-a fost dat vreunui politician român, la Reşiţa. A fost, de-a dreptul, un moment paroxistic, subliniat de imnul rock „Fie să renască”, al trupei Phoenix, de fluturări de braţe şi steguleţe.

Nemţii îi susţin pe Băsescu şi pe medicul Paul Purea

După intonarea imnului României, evenimentul a fost deschis de cuvântul preşedintelui Partidului Mişcării Populare (PMP) Caraş-Severin, care s-a declarat încântat de creşterea spectaculoasă a partidului într-un singur an şi mândru să facă parte dintr-o echipă atât de valoroasă. Au fost prezentaţi oaspeţii, lideri ai Partidului Mişcarea Populară din diaspora, care au venit din Germania şi Austria să susţină partidul în alegeri. Ingrid Hohr, preşedintele MP din Germania a subliniat faptul că Traian Băsescu are numeroşi susţinători în Germania, la fel şi doctorul Paul Purea, un medic cu o mare experienţă dovedită în Germania, care s-a întors acasă pentru a candida la Primăria Reşiţa.

„Faceţi cât mai multă mişcare, Mişcare Populară!”

Au vorbit primarul Bocşei, Eugen Cismăneanţu, şi Paul Purea, candidatul PMP la Primăria Reşiţa, care, pe lângă o viaţă mai bună, sănătate, locuri de muncă, a promis şi susţinerea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. „Vă asigur că dacă voi fi ales primar, problema universităţii din Reşiţa este rezolvată”, a spus Purea. În legătură cu sănătatea, Paul Purea a făcut şi un calambur: „Pentru sănătatea României, vă rog, nu uitaţi să faceţi mişcare cel puţin de trei ori pe zi. Mă refer la Mişcarea Populară! Iar la alegerile din 5 iunie, să se strângă atâtea coşuri cu mere, încât să fie pline de mere secţiile de votare!” Aceasta, având în vedere că sigla PMP este un măr verde (cu ceva albastru).

„Să ţintim întotdeauna locul întâi!”

Traian Băsescu, a vorbit şi el despre sănătate, educaţie şi muncă, acestea fiind drepturi prevăzute în Constituţie. Băsescu a mai făcut un remember al felului în care a câştigat alegerile la Primăria Bucureştiului, în anul 2000, când, la începutul campaniei, candidatul iniţial al PD-ului avea un singur procent. Acesta a fost înlocuit de Petre Roman cu Băsescu, el obţinând în primul tur 16 procente, faţă de 46 de procente cât a obţinut Oprescu. Însă, în turul final, l-a bătut pe Oprescu cu 54 la 46, ceea ce dovedeşte că niciodată nu trebuie să te descurajezi şi întotdeauna să ţinteşti primul loc, nu locul doi sau trei.

„Obiectiv politic de ţară: Unirea!”

Un alt element important subliniat de Băsescu a fost cel cu privire la necesitatea „unui obiectiv politic de ţară”. Preşedintele Iohannis şi primul  ministru Cioloş au propus ca obiectiv de ţară intrarea în zona euro, o prostie! Victor Ponta a spus că obiectivul de ţară este să intrăm în zona Schengen, altă prostie la fel de mare!, a afirmat Traian Băsescu.

„Acestea nu pot fi obiective de ţară. Sunt obligaţii asumate de noi în Tratatul de Aderare. Nu poţi să spui, în 2016, îmi asum acest obiectiv de ţară, când Băsescu, în aprilie 2005, a semnat Tratatul de Aderare cu aceste obligaţii asumate. Acestea nu înseamnă nimic nou sub soare. Păcat că nu le-am îndeplinit până acum, dar nu pot fi obiective de ţară. Eu am propus şi duminică, la Bucureşti s-a dat un vot în unanimitate, a peste 2200 de delegaţi, ca obiectivul de ţară asumat de Partidul Mişcarea Populară să fie reunificarea ţării, Republica Moldova şi România trebuie să revină la a fi România până la Nistru. Şi, pentru că nu vreau ca subiectul să fie speculat, vreau să intru în detaliu. I-aţi văzut pe foarte mulţi la televizor, că nu e momentul, că nu e clipa astrală, nu vor americanii, nu vor francezii,... A!, nu vor nemţii! Nu vrea Rusia! Credeţi-mă, 10 ani am fost preşedintele României şi ori de câte ori am avut ocazia am deschis discuţia despre acest proces, care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să fie declanaşat de România şi Republica Moldova. De ce? Pentru un motiv simplu: noi trăim acum după voinţa a doi criminali. Unul s-a numit Hitler şi unul s-a numit Stalin. Ei şi-au pus miniştrii de externe, Ribbentrop şi Molotov, să semneze celebrul pact Ribbenntrop-Molotov. România şi românii, nici cei din stânga Prutului, nici cei din drepata Prutului, n-au fost întrebaţi vreodată dacă vor să trăiască despărţiţi!”, a spus Traian Băsescu.

La final, Traian Băsescu a ieşit cu greu din sală, fiind înconjurat de mulţi admiratori, tineri şi vârstnici, care au dorit să se fotografieze cu preşedintele.

Powered by Jasper Roberts - Blog