Menu

Articol

Un jandarm a salvat un tânăr dintr-un incendiu

S-a întâmplat în urmă cu o zi, pe 1 iulie, la Timişoara, acolo unde a izbucnit un incendiu pe Calea Martirilor, de pe Calea Şagului. În timp ce mulţi trecători erau preocupaţi să transmită pe internet incendiul, un jandarm a intervenit şi a scos din calea flăcărilor un tânăr.

Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice, jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil. La mansarda casei, se afla o persoană care nu avea posibilitatea să coboare decât pe fereastră, întrucât intrarea de acces era cuprinsă de fum şi foc. Fără să ezite, jandarmul a escaladat un gard înalt de peste doi metri, a ajutat tânărul să coboare pe umerii săi, fiind sprijinit de un cetăţean pe care l-a chemat în ajutor. După ce s-a asigurat că nu mai este nimeni în imobilul cuprins de foc, militarulul a mai evacuat două autovehicule din curte, care ar fi fost în pericol de explozie.

Petru Marocico este ofiţer, cu gradul de maior, în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara şi are vârsta de 44 de ani. De-a lungul celor 20 de ani de carieră în Jandarmeria Română, a îndeplinit misiuni de ordine publică, intervenţie antiteroristă iar, în prezent, este ofiţer în Statul Major al unităţii.

Powered by Jasper Roberts - Blog