Menu

Articol

0 Comentariu

USR Reşiţa vrea să ştie!… De ce se defrişează dealul?

Autor: 

Ca urmare a sesizărilor reșițenilor din ultimele zile cu privire la defrișarea pădurii de pe dealul care leagă zona Triaj de vechea Unitate Militară, am început primele demersuri în vederea primirii unor răspunsuri oficiale de la administrația din orașul nostru. 

USR Filiala Reșița a înaintat astăzi o cerere către Primăria Municipiului Reșița, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care solicită: Punerea la dispoziție a documentelor în baza cărora s-au dispus defrișarea și demararea lucrărilor de construcție la drumul de acces dintre zona Triaj și fosta Unitate Militară de pe raza muncipiului Reșița. 

De asemenea, în zilele următoare vom acționa oficial și vom cere înregistrarea și filmarea, respectiv transmiterea în direct a ședințelor ordinare și extraordinare ale Consiliului Local. Îl vom ruga pe primarul Reșiței, domnul Ioan Popa, să pună în aplicare cu celeritate prevederile articolelor privind liberul acces la informatiile de interes public, din legea 544/2001, respectiv a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public precum și din Hotărârea nr. 478 din 6 iulie 2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001. 

USR își dorește transparentizarea totală a actului decizional, comunicarea oficială și informarea corectă a cetățenilor în legătură cu hotărârile Consiliului Local.

USR Filiala Reşiţa

 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog