Menu

Articol

0 Comentariu

Valeria Schelean-Şomfelean despre PSD-ALDE: „Mimează democrația parlamentară”

Valeria Schelean-Șomfelean

Deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, se numără printre cei mai activi şi vocali parlamentari din Opoziţie. Poziţia critică adoptată de-a lungul acestui mandat se bazează pe o cunoaştere reală a problemelor abordate şi discutate în şedinţele de comisii, de la Cameră ori din plenul Parlamentului.

Deputata reiterează poziţia PNL de a nu fi părtaş la atacul declanșat de către majoritatea PSD-ALDE împotriva Justiției, majoritate care refuză un dialog corect cu reprezentanții puterii judecătorești, deși în spațiul public s-a afirmat constant faptul că scopul înființării Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea Legilor Justiției este acela de a aduce la masa discuțiilor toți actorii implicați în actul de justiție.

„Astfel, în ședința de astăzi a Comisiei speciale, reprezentanții celor două partide guvernamentale au respins orice propunere venită din partea organizațiilor profesionale din domeniul justiției, spunându-le cu aroganță că acestea nu au drept de inițiativă legislativă și reproșând CSM faptul că a dat un aviz negativ cu privire la aceste proiecte, fără a insera în cuprinsul avizului exprimat și puncte de vedere cu privire la fiecare modificare propusă.

Dincolo de faptul că nici după ultimele modificări adoptate în Plenul reunit al celor două Camere, Comisia specială nu este corect sesizată cu proiectele referitoare la organizarea sistemului judiciar, aspect de natură a genera inclusiv o neconstituționalitate a legilor astfel dezbătute, PSD-ALDE refuză să discute în mod transparent aceste acte normative de interes major”, spune Valeria Schelean-Şomfelean.

În consecință, în semn de protest față de modul abuziv în care majoritatea PSD-ALDE a înțeles să trateze un subiect atât de importat, PNL a părăsit astăzi lucrările Comisiei parlamentare speciale care discută despre modificarea Legilor Justiției.

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog