Menu

Articol

Vela: „Dacă statul nu are interes, să lăsăm proprietatea publică comunităţii locale”

Marcel Vela

Într-o intervenţie avută în Senatul României, Marcel Vela a susţinut ideea clarificării, pe cale legislativă, a statutului proprietăţilor care în Cartea Funciară au drept proprietar statul român, iar din cauza costurilor foarte mari, ele nu pot fi întabulate de administraţiile locale. Din acest motiv, multe proiecte de investiţii se blochează.

„Achiesez și eu la această idee, mai ales că în toată România bunuri ale statului și ale Guvernului sunt lăsate în paragină. Și cred că fiecare senator, indiferent de culoarea politică, are acasă, în circumscripție un asemenea model de bună gospodărire. Eu aș ruga reprezentanta ministerului, reprezentanta Guvernului, chiar să facă o analiză pentru a îmbunătăți viața românilor. Pentru că un primar, fie că este din Brebu, fie că este din altă localitate din țară, este preocupat să îmbunătățească zona peisagistică, zona arhitecturală, nivelul de trai, ambientul localității, pe când Guvernul nu are pârghii, nu are posibilități ca să intervină”, a precizat senatorul liberal.

În opinia lui Marcel Vela, Guvernul, prin prefect, prin prefecturi, nu poate să gestioneze, să identifice, să se implice în județe care au, poate, peste 100 de localități.

„Așadar, cred că ar trebui să dăm un exemplu, dincolo de această inițiativă punctuală, să gândim – și fac un apel la reprezentanții Guvernului –, să gândim o măsură generală. Dacă proprietatea publică a statului nu se regăsește în interesul statului, atunci, haideți, oameni buni, s-o lăsăm proprietate publică locală în interesul localității”, este de părere Marcel Vela.

Powered by Jasper Roberts - Blog