Menu

Articol

Veşti pozitive pentru Caraş-Severin, serviciile medicale vor fi asigurate

Noua legislaţie privind furnizarea de servicii medicale a bulversat la începutul lunii decembrie pe toată lumea. Legislaţia obliga fiecare furnizor să îşi dovesească calitatea serviciului, dar metotdologia nu a fost fost pusă la punct. În primă instanţă, cei mai afectaţi erau medicii de famile deoarece obligaţiile acestora nu erau foarte bine stabilite. Cu toate acestea, Casele de Asigurări de Sănătate au anunţat că pentru primele luni ale anului viitor, serviciile medicale vor fi asigurate.

Conform preşedintelui Casei Judeţene, Mirela Zeman: „Până la data de 29 decembrie, casele de asigurări de sănătate încheie pentru lunile ianuarie-martie 2018 acte adiţionale la contractele derulate de acestea în anul 2017pentru furnizare de servcii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, în vederea asigurării continuităţii acordării asistenţei medicale, cu îndeplinirea de către furnizori a tuturor condiţiilor privind relaţiile contractuale dintre casa de asigurări de sănătate şi aceştia ( documente , condiţii de eligibilitate ,etc).

Contractarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale contractate în lunile ianuarie-martie 2018 prin acte adiţionale la contractele derulate în anul 2017 se va face din sumele alocate pe domeniile de asistenţă medicală corespunzătoare prevăzute în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2018

 

Powered by Jasper Roberts - Blog