Menu

Articol

Vineri, sărbătoarea Dunării la Moldova Nouă!

Ca în fiecare an, de Sfinţii Petru şi Pavel, la Moldova Nouă se serbează Ziua Internaţională a Dunării, ca un omagiu adus bătrânului fluviu care de-a lungul milenarei sale existenţe a influenţat viaţa locuitorilor din această zonă.

Astfel, vineri dimineaţa, de la ora 9,30, este programată o competiție de cros, pe traseul Bloc 9 – Moldomin, iar de la 10, tinerii se vor întrece în competiţii de fotbal, pe faleza Dunării, tenis de masă, în sala de sport și șah, la vlubul pensionarilor).

Seara, de la ora 18, la Casa de Cultură va fi lansată carte: „Minunea albastră”, o antologie cu autori din Clisura Dunării, coordonată de poetul Mihai Leonte, dedicată acestui eveniment. Casa de Cultură găzduieşte şi o expoziție de pictură pe sticlă sub tema „Dunărea în ochii tăi!”, rezultată în urma atelierului de pictură special realizat în săptămâna 24-29 iunie.

La Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă va fi vernisatăp expoziția fotografică „Dunărea, trecut și prezent”, iar de la ora 19, este programat concursul de pescuit pentru adulți și copii. Ziua se va încheia, de la 20,  cu o competiție de baschet.

Casa de Cultură, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă pregătesc o serie de acțiuni pe data de 29 iunie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării. Acțiunile sunt sprijinite și de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Manifestările prilejuite de Ziua Internaţională a Dunării sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local Moldova Nouă, Casa de Cultură şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog