Menu

Articol

Vrem turism la standarde occidentale, dar interesul edililor este inexistent

Asociaţia „Dunărea Moldova Nouă” a organizat ieri, 17 august, o întâlnire cu reperezentanţii primăriilor din Clisura Dunării pentru a pune la cale o strategie de dezvoltare a turismului din zonă, intitulat „Viitorul dezvoltării şi promovării turismului în Clisura Dunării”. Din cele şapte primării, şi zecile de pensiuni care activează în zonă, doar cei din Moldova Nouă şi din Berzasca şi-au arătat interesul faţă de această acţiune.

Corneliu Martin, preşedintele asociaţiei „Dunărea Moldova Nouă” spune că din cele zece invitaţii trimise la zece pensiuni, doar una singură şi-a trimis reprezentanţii. „Noi participăm de zece ani la târgurile de turism, încercăm să promovăm zona, dar este greu dacă nu există o strategie concretă. La această întâlnire a participat un specialist în domeniu, domnul Simion Giurcă şi directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, doamna Delia Barbu, dar este trist faptul că edilii din zonă nu sunt interesaţi să se implice”.

Asociaţia a fost înfiinţată cu scopul de a sprijini dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării, puternic afectată de activităţile de minerit – exploatare cupru. În acest scop Asociaţia Dunărea Moldova Nouă derulează activităţi de informare, conştientizare a importanţei protejării mediulu si promovare ecoturismului într-o zonă de circa 110 Km(Moldova Nouă –Orşova) şi pe o suprafaţă de 115.655 ha a Parcului Natural Porţile de Fier în judeţele Caraş Severin si Mehedinţi.

Powered by Jasper Roberts - Blog