Două femei din Mehadia au fost victimele unor ameninţări din partea cunoscuţilor

ameninţare

Poliţiştii din Mehadia au primit sesizări cu privire la faptul că două femei din localitate au fost ameninţate de persoane cunoscute. În primul caz, o femeie de 46 de ani, a spus poliţiştilor că în timp ce se afla într-un bar din localitate, a fost amenințată de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mehadia, aflat sub infuența băuturilor alcoolice, persoană cu care în trecut a mai avut conflicte.

La Postului de Poliție Mehadia s-a înregistrat şi plângerea unei tinere de 26 de ani, tot din localitate, care a sesizat autorităţile că la începutul lunii mai a primit pe telefonul mobil, mesaje de amenințare cu acte de violență, care i-au creat o stare de temere, de la un bărbat de 32 de ani, din aceeași localiate, în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi.

Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin spune că în ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Poliţiştii reamintesc faptul că infracțiunea de amenințare, conform Codului Penal, constă în amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere. Fapta se pedepsește conform legii, cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Termenul de introducere a plângerii prealabile este, conform Codului de Procedură Penală, de trei luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

Comentarii