Drumul Judeţean Plugova-Cornereva este blocat de căderile de stâncă

Aşa arată începând de astăzi DJ 608, Plugova – Cornereva. Zeci de tone de piatră s-a prăvălit de pe versantul muntelui şi au blocat şoseaua pe ambele sensuri de mers. Practic, locuitorii din Cornereva nu mai pot trece nici măcar cu pasul dintr-o parte într-alta.

Singura legătură cu lumea pentru locuitorii din Cornereva este drumul care face legătura cu Rusca Teregova, iar de acolo cu DN 6, ceea ce înseamnă un ocol pentru şoferi de aproape 55 de kilometri pentru a ajunge la Cornereva, în loc de 15 kilometri în linie dreaptă.

DJ 608 este la fel de periculos pentru traficul rutier ca şi cel din Clisura Dunării, dovadă că a fost închis chiar şi doi ani de către Direcţia de Drumuri Judeţene, dar măcar atunci oamenii îl puteau parcurge cu pasul, ca şi şoferii mai îndrăzneţi, de altfel, în ciuda avertismentelor date de poliţişti.

De precizat că, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, şi Sorin Maxim, directorul ADR Vest, au semnat în 25 februarie contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)”.

Conform spuselor preşedintelui Hurduzeu, este vorba despre cel mai mare contract semnat de până acum între Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi ADR Vest, cu o valoare de 125 de milioane de lei, investiţie ce va duce la modernizarea a 41, 3 kilometri de drum.